Zonneboiler Frieschepalen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Frieschepalen? Door middel van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van onze website doorzoek je omvangrijke raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Frieschepalen.

zonneboiler systeem installeren in 9249

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4300.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1200.
 • Een gemiddelde woning in Opsterland verbruikt 1580 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 19%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €80 per jaar.

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9249
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een zonneboiler installateur in Frieschepalen vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Frieschepalen! Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je eenvoudig een goede installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Opsterland. Of check de website kvinl.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs in de buurt. Hierna bekijk jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Door middel van het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Een Zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem is er voor 2 zaken: je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. In de eerste plaats een rendabele oplossing voor grote woningen met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families met een hoog warmwater-gebruik. Door o.a. lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en beperkte CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Frieschepalen. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Ook heb je een plekje nodig voor een warm-water buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er installaties met het voorraadvat voor warm water geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De recente kosten zonneboiler Frieschepalen fluctueren tussen de €2550 en €3700, inclusief installeren. Deze installatie heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de grootte van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op onze website check je een gedetailleerde omschrijving.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor een variatie aan mogelijkheden de totaalprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €180 per jaar (gasprijzen december 2023). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Vat inhoudHoeveelheid collectorenRealistische prijsBesparing p/jaar
100 liter1€2.050 – €2.600€55
100 liter2€2.900 – €3.175€85
200 liter2€3.300 – €4.000€130
300 liter3€4.600 – €5.350€195
zonneboiler-kopen-frieschepalen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Het betreft jouw adres, naam en contactgegevens. Zo is het helder naar wie de specificaties aangeleverd kan worden. Wat volgt is een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze info kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Woningtypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan woonoppervlakte in m2 en wat er aan isolatie is gedaan. Vergeet ook niet het dak (plat of schuin) te omschrijven en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. U krijgt binnen een week een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Frieschepalen (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Via RVO.nl staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle artikelen die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €500 tot wel €1300. Let op de volgende regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Frieschepalen

 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 50T/KER500L-1), vermogen 1995 [KW], €1357 subsidie.
 • Technea (Settech 800L+3Calorio7,2m2), vermogen 3054 [KW], €2077 subsidie.
 • PLEION (TRIO ECLIPSE 2 – 600 – 3 ECLIPSE), vermogen 2141 [KW], €1456 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau levert de gemeente Opsterland soms een extra tegemoetkoming. Bezoek www.opsterland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Frieschepalen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Frieschepalen!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte in samenwerking met lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!