Zonneboiler Schoonrewoerd

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Schoonrewoerd? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit duurzame systeem komt tot stand door 2 aspecten: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van onze vergelijker lees je accurate details aangaande een zonneboiler kopen in Schoonrewoerd.

zonneboiler systeem installeren in 4145

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3500.
 • Subsidies lopen op tot wel €1050.
 • Een doorsnee huishouden in Leerdam stookt 1230 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 12%. Dit betekent een aantrekkelijke kostenbesparing tot €135 per jaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeerdam
Postcode4145
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€144,00

Een zonneboiler installateur in Schoonrewoerd vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Schoonrewoerd! Door gebruik te maken van deze pagina ontdek je eenvoudig een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Leerdam. Of check de website Qbis.nl voor informatie over eerlijke installatiebedrijven in de buurt. Hieronder vind je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en voorwaarden (keurmerken). Je kunt denken aan Zonnekeur, Sterkin, Solar Keymark, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het gesloten systeem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. In de winter wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In zo’n geval is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een slimme combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. De installatie zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Deze installatie wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie regelt de CV-brander de rest. Vooral interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Dankzij scherpe prijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Schoonrewoerd. Dit systeem kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er oplossingen het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De kosten zonneboiler Schoonrewoerd liggen tussen de €2450 en €3850, met installatie. Dit duurzame product kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, de plaatsingskosten en onderhoud. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Verderop bekijk jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder tref jij voor een paar situatiesde totaalprijs en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €70 op jaarbasis (gasprijs mei 2024). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud vatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.550€40
100 liter2€2.875 – €3.100€85
200 liter2€3.225 – €3.950€145
300 liter3€4.525 – €5.250€180
zonneboiler-kopen-schoonrewoerd

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie de benodigde info verstuurd kan worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra en gas het huis per jaar nodig heeft. Middels deze data kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Denk aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Je krijgt snel een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Schoonrewoerd (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €725 tot €1625. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Schoonrewoerd

 • Termicol (T2IA2/200SM), vermogen 1326 [KW], €902 subsidie.
 • DOMA FLEX Hout (1,595×4,085m indaksysteem), vermogen 3046 [KW], €2071 subsidie.
 • DAXX (2×15 + 500L tank), vermogen 2853 [KW], €1940 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Leerdam soms een extra tegemoetkoming. Surf naar www.leerdam.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Schoonrewoerd aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Schoonrewoerd!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een fabriek. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!