Zonneboiler Enspijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Enspijk? Dankzij het zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat in de basis uit 2 zaken: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Aan de hand van onze vergelijker vind je bruikbare aanbevelingen over een zonneboiler kopen in Enspijk.

zonneboiler systeem installeren in 4157

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1400.
 • Een gemiddeld gezin in Geldermalsen verbruikt 1650 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 11%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €90 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4157
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Enspijk vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Enspijk! Via deze website vind je simpel en snel een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. Je kunt ook navraag doen bij het speciale Energieloket van de gemeente Geldermalsen. Of probeer Qbis.nl voor een database met professionele installateurs uit de buurt. Onderstaand bekijk jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en certificaten en keurmerken. Denk aan Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt warmte uit zonlicht om water op te warmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van de leidingen wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In de winter wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie is er voor 2 zaken: warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Dit product wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, een pomp en verschillende zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats toegepast door grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Als gevolg van scherpe prijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Enspijk. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. In juli 2024 zijn er voorbeelden met een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De verwachte kosten zonneboiler Enspijk liggen tussen de €2800 en €3350, met montage. Deze milieuvriendelijke installatie kan worden gebruik voor om en nabij de 25 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. In het volgende kopje vind je hoe dit precies zit.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor diverse mogelijkheden de investering en een schatting van de besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een gezin van 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €165 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.650€50
100 liter2€2.925 – €3.050€80
200 liter2€3.200 – €3.900€130
300 liter3€4.500 – €5.350€185
zonneboiler-kopen-enspijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info verstuurd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel stroom en gas er verbruikt wordt. Middels deze gegevens kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan de inhoud en de isolatiewaarden. Relevant is ook het type dak en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Geef aan welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Je krijgt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Enspijk (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden nog aantrekkelijker geworden. Iedereen die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Op de website van RVO download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die hierop staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €750 tot wel €1050. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Enspijk

 • Termicol (T2IA4/800S), vermogen 2611 [KW], €1775 subsidie.
 • NIBE (VVM 500 / FP215P (2 st) / SCA 30), vermogen 1783 [KW], €1212 subsidie.
 • HRsolar (3xHPC2,5 & MFS600S), vermogen 3244 [KW], €2206 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente Geldermalsen mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.geldermalsen.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Enspijk aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je verbruikt wel meer stroom. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Enspijk!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een industrieterrein. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!