Zonneboiler Deil

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Deil? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem maak je warm water op zonne-energie. Je bespaart ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van deze website tref jij actuele aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Deil.

zonneboiler systeem installeren in 4158

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1500.
 • Een doorsnee huishouden in Geldermalsen gebruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteGeldermalsen
Postcode4158
Netnummer0345 (+31345)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een zonneboiler installateur in Deil vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en zoek naar een betrouwbare zonneboiler installateur in Deil! Via de zonneboiler-vergelijker bekijk je gemakkelijk een erkende installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Geldermalsen. Of ga naar Qbis.nl waar je een database treft met professionele installatiebedrijven uit de buurt. In onderstaande box tref jij verschillende tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met ervaringen van anderen en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens KviNL, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Middels de zonnewarmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door middel van het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem draagt zorg voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Dit systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Omwille van interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Deil. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er constructies met een warm-water buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De verwachte kosten zonneboiler Deil schommelen tussen de €2850 en €4450, met installatie inclusief. Dit milieuvriendelijke systeem gaat normaal gesproken mee voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de grootte van de zonnecollectors, de omvang vaneen warm-water buffervat, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Als je iets verders scrollt check jij hierover meer info.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hierna tref je voor meerdere scenario’sde aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te interessanter een zonneboiler is. Ga uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €95 op jaarbasis (gasprijs maart 2024). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.700€60
100 liter2€2.925 – €3.175€100
200 liter2€3.175 – €3.925€135
300 liter3€4.525 – €5.400€175
zonneboiler-kopen-deil

Plekken in de buurt:


Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Dan is het duidelijk naar wie de productinfo aangeleverd kan worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is essentieel om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit en gas je op dit moment verbruikt. Met behulp van het energieverbruik kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Type woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke milieuvriendelijke oplossingen er geplaatst zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. Jij krijgt z.s.m. een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Deil (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze regeling is recent nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Via het RVO platform treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle installaties die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €500 tot wel €1800. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Deil

 • H-Energiesystemen (Zonneboiler ZB2-265), vermogen 2596 [KW], €1765 subsidie.
 • Solvis (SolvisBen + 2 C-254-E), vermogen 1806 [KW], €1378 subsidie.
 • Econo (M36HPCPC-150-HHB0), vermogen 3069 [KW], €2087 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVOverschaft de gemeente Geldermalsen mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.geldermalsen.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Deil aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je bespaart veel gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Deil!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte wordt geleverd door lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!