Zonneboiler Nieuw- en Sint Joosland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Nieuw- en Sint Joosland? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart grofweg de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door 2 onderdelen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij zonneboilerrevolutie.nl doorzoek jij handige raadgeving die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Nieuw- en Sint Joosland.

zonneboiler systeem installeren in 4341

 • Een zonneboiler is een interessante manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1200.
 • Een gemiddelde woning in Middelburg stookt 1170 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 18%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €115 op jaarbasis.

ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Postcode4341
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2430 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Een zonneboiler installateur in Nieuw- en Sint Joosland vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een betrouwbare zonneboiler installateur in Nieuw- en Sint Joosland! Door middel van onze vergelijker check je snel een competente installateur in jouw eigen regio. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Middelburg. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met competente installatiebedrijven in de regio. Hierna ontdek jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op reviews en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. Zonnekeur, Sterkin, KviNL, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de gasketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Ook dat kan. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product voorziet in warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit product bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er maar weinig zonlicht? In een dergelijke situatie kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name een rendabele oplossing voor grote woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Omwille van interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Nieuw- en Sint Joosland. Dit systeem wordt soms ook geïntegreerd met een warmtepomp met zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Daarnaast moet er ruimte zijn voor het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er oplossingen een voorraadvat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler maart 2024

De kosten zonneboiler Nieuw- en Sint Joosland fluctueren tussen de €2575 en €4500, met installatie. Dit systeem kan worden gebruik voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De investering wordt vastgesteld door het aantal zonnecollectors, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina vind je meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek je voor meerdere gevallen de geschatte kosten en mogelijke besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €85 per jaar (energieprijzen maart 2024). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing (jaarlijks)
100 liter1€2.050 – €2.500€40
100 liter2€2.950 – €3.075€105
200 liter2€3.150 – €3.850€140
300 liter3€4.575 – €5.350€155
zonneboiler-kopen-nieuw--en-sint-joosland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Het betreft naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee weten we naar wie de benodigde info verzonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel elektra & gas je op dit moment verbruikt. Door deze gegevens kan de deskundige bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Beschrijf de woning. Bijvoorbeeld de omvang en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op de versturen-knop. U krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Nieuw- en Sint Joosland (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling is recent extra gestimuleerd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform download u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle systemen op deze lijst bieden een tegemoetkoming. De subsidies liggen tussen de €975 tot €1275. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Nieuw- en Sint Joosland

 • Solvis (3x Solvis Cala C254 & Solvis Max 457), vermogen 2983 [KW], €2028 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TPW ES-Pro-90T/DJG-RVS-M-750L), vermogen 3794 [KW], €2580 subsidie.
 • HONE (HONE premium 250L 7-SP501), vermogen 3284 [KW], €2233 subsidie.

Buiten de reeds besproken subsidieregeling geeft de gemeente Middelburg een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.middelburg.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Nieuw- en Sint Joosland aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is zonneboiler + zonnepanelen combineren zeker aan te raden. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor een aangenaam warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Daarnaast vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Nieuw- en Sint Joosland!

 • Warmtepomp: wint energie middels de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!