Zonneboiler Neerloon

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Neerloon? Middels een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart circa de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door 2 onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Via deze website lees jij omvangrijke gegevens over een zonneboiler kopen in Neerloon.

zonneboiler systeem installeren in 5356

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1450.
 • Een gemiddelde woning in Oss stookt 1450 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €125 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5356
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Neerloon vergelijken

Het grootste deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Neerloon! Geholpen door deze website vind je moeiteloos een goede installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Oss. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor informatie over competente installateurs uit de buurt. Hieronder ontdek jij belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan VCA, Solar Keymark, KviNL, Sterkin, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingstelsel wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. Van november tot en met februari wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit systeem regelt heet water in huis en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bijzonder toepasbaar op grotere huishoudens met vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor consumenten met een grote vraag naar warm water. Wegens lage winkelprijzen, overheidssubsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Neerloon. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast plaatsen ze ook het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met een warm-water buffervat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Neerloon zitten gemiddeld tussen €2575 en €4300, waarbij installatie is inbegrepen. Deze installatie heeft een levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de omvang vaneen warm-water buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Als je iets verders scrollt ontdek je meer specificaties.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor diverse omstandigheden de geschatte kosten en mogelijke besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €80 per jaar (energieprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatCollectorenRealistische kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.500€70
100 liter2€2.850 – €3.025€100
200 liter2€3.175 – €3.900€125
300 liter3€4.475 – €5.300€175
zonneboiler-kopen-neerloon

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Dan komen wij erachter naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is van belang om te weten hoeveel gas + stroomje op dit moment verbruikt. Geholpen door het verbruik kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort huis

  Beschrijf de woning. Denk aan woonoppervlak en de isolatiewaarden. Vul dit ook aan met het type dak en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Naar welke opties kijk je specifiek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook welke duurzame warmtebronnen beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. U krijgt zeer binnenkort een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Neerloon (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is recentelijk extra gestimuleerd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan het aanvraagformulier indienen. Via het RVO platform is de speciale apparatenlijst geplaatst met beschikbare modellen. Alle types die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies schommelen tussen de €850 tot wel €1450. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Neerloon

 • HRsolar (Nero 2 / 120M Liggend), vermogen 1278 [KW], €869 subsidie.
 • PLEION (ECO HPS ECLIPSE 2 – 300 – 2 ECLIPSE), vermogen 1253 [KW], €852 subsidie.
 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 2+ SKL 300), vermogen 2658 [KW], €1807 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOlevert de gemeente Oss mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.oss.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Neerloon aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Neerloon!

 • Een warmtepomp: haalt warmte uit onder andere de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Restwarmte in samenwerking met o.a. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!