Zonneboiler Deursen-Dennenburg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Deursen-Dennenburg? Door middel van een zonneboiler systeem heb je duurzaam warm water. Je bespaart grofweg 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent 2 delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Aan de hand van onze vergelijker doorzoek jij actuele toelichtingen aangaande een zonneboiler kopen in Deursen-Dennenburg.

zonneboiler systeem installeren in 5352

 • Een zonneboiler is een interessante manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4900.
 • De subsidies lopen op tot €1150.
 • Een gemiddeld huishouden in Oss stookt 1450 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Dit betekent een leuke kostenbesparing van wel €105 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5352
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Deursen-Dennenburg vergelijken

Het leeuwendeel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een competente zonneboiler installateur in Deursen-Dennenburg! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je snel een competente installateur in jouw eigen regio. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Oss. Of bezoek de website Qbis.nl waar je een database treft met geschikte installateurs uit jullie streek. Hieronder check je verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht om water op te warmen. De werking is als volgt: Door de zonnecollector stroomt vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Aan de hand van het gesloten systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). In koude maanden wordt het water niet warm genoeg. In dit scenario hebben we dan een naverwarmer (meestal de CV-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Het product bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis toepasbaar op grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van dalende prijzen, RVO subsidie, een significante afname van het gasverbruik en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Deursen-Dennenburg. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast heb je een plekje nodig voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het voorraadvat voor warm water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Deursen-Dennenburg vinden we terug ergens tussen de €2800 en €3250, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk je meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In onderstaande lijst bekijk jij voor verschillende omstandigheden de investering en besparing op jaarniveau. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €75 per jaar (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenRealistische kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.200 – €2.625€45
100 liter2€2.950 – €3.200€85
200 liter2€3.250 – €3.800€145
300 liter3€4.425 – €5.000€180
zonneboiler-kopen-deursen-dennenburg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Hierdoor komen wij erachter naar wie de info toegezonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel elektriciteit + gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met deze gegevens kan de installateur inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Type woning

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan de inhoud en de mate van isolatie. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en de totale dakoppervlakte.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt snel een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Deursen-Dennenburg (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze tegemoetkoming werd jaren geleden verhoogd. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met daarin alle modellen. Alle merken die worden genoemd zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies schommelen tussen de €550 tot €1900. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Deursen-Dennenburg

 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)16P50B(**)DL), vermogen 1918 [KW], €1604 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT – 500 – 3 UNIKO21), vermogen 2124 [KW], €1444 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 100T/KER1000L-1), vermogen 3472 [KW], €2361 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Oss mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.oss.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Deursen-Dennenburg aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler echt een prima optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je stroomverbruik stijgt. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Deursen-Dennenburg!

 • De warmtepomp: onttrekt warmte uit o.a. de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!