Zonneboiler Hoenzadriel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Hoenzadriel? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Het product kent twee delen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van onze website check je waardevolle aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Hoenzadriel.

zonneboiler systeem installeren in 5333

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1750.
 • Een alledaags gezin in Maasdriel gebruikt 1750 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 12%. Dit mondt uit in een potentiële besparing tot wel €100 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5333
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Hoenzadriel vergelijken

Zo’n 60 – 70% van een gemiddelde energierekening heeft te maken met gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een erkende zonneboiler installateur in Hoenzadriel! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker achterhaal je snel een betrouwbare installateur uit de omgeving. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket gemeente Maasdriel. Of klik door naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met eerlijke installatiebedrijven uit de gemeente. Verderop achterhaal jij een aantal tips.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en relevante keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, VCA, KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Via het gesloten systeem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product is geschikt voor warm tapwater en de verwarming van de woning. Dit duurzame product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name aantrekkelijk voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door lage aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een betaalbare energienota en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Hoenzadriel. De (zonneboiler is goed te combineren met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. In aanvulling daarop is er nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er oplossingen het voorraadvat voor warm water onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De meest recente kosten zonneboiler Hoenzadriel liggen tussen de €2600 en €4300, met montage. Deze installatie heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de grootte van het voorraadvat voor heet water (buffervat), het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Verderop vind je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In het volgende schema lees je voor velerlei voorbeeldsituaties de totaalprijs en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Houd rekening met een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €160 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud buffervatCollectorenGemiddelde kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.525€65
100 liter2€2.950 – €3.125€75
200 liter2€3.250 – €3.850€110
300 liter3€4.400 – €5.300€195
zonneboiler-kopen-hoenzadriel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Dan weten we naar wie de specificaties toegezonden zal worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel elektriciteit en gas er verbruikt wordt. Geholpen door het verbruik kan de deskundige een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type woning

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn de inhoud en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef uw wensen door

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een systeem met CV-ketel en panelen? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en klik op versturen. Jij krijgt binnen afzienbare tijd een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Hoenzadriel (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze regeling is recent nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle installaties die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €525 tot €1625. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hoenzadriel

 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)08P30B(**)DL), vermogen 1900 [KW], €1592 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT RAY S – 300 – 1 XRAY15), vermogen 894 [KW], €608 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 60T/KER500L-1), vermogen 3039 [KW], €2067 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Maasdriel een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.maasdriel.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Hoenzadriel aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is een zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en draagt zorg voor een (CV) warm huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Hoenzadriel!

 • Warmtepomp: onttrekt energie a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!