Zonneboiler Hurwenen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Hurwenen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Deze milieuvriendelijke installatie kent twee toepassingen: natuurlijk een zonnecollector en een warm-water buffervat. Geholpen door de zonneboiler-vergelijker lees je veelzijdige info die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Hurwenen.

zonneboiler systeem installeren in 5327

 • Een zonneboiler is een handige manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1200.
 • Een doorsnee gezin in Maasdriel verbruikt 1750 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 13%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €100 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5327
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Hurwenen vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de basisverwarming en voor warm water om te douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Hurwenen! Aan de hand van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Maasdriel. Of benader Qbis.nl voor een overzicht met goede installatiebedrijven in de buurt. In onderstaande box achterhaal jij verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op recensies en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zon als energiebron om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Door het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat. In koude maanden is de werking niet optimaal. Gelukkig is er de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het product wordt gebruikt voor heet water in huis en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Voornamelijk relevant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij dalende prijzen, RVO subsidie, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Hurwenen. Dit apparaat wordt soms ook geïntegreerd met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder hebben we nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor een warm-water buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De actuele kosten zonneboiler Hurwenen variëren tussen €2475 en €3250, met monteren & installeren. Het systeem gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De investering is gebaseerd op het soort zonnecollectoren, de grootte van het voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Op onze website lees je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor een paar voorbeelden de aanschafprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €65 per jaar (energieprijzen december 2023). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.600€40
100 liter2€2.825 – €3.075€100
200 liter2€3.300 – €3.850€145
300 liter3€4.450 – €5.400€185
zonneboiler-kopen-hurwenen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo is het helder naar wie de betreffende informatie toegezonden kan worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel gas en elektra het huis per jaar nodig heeft. Middels deze data kan het betreffende bedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf de woning

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Denk aan de omvang en de mate van isolatie. Vergeet ook niet aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast welke alternatieve energiesystemen er in de woning zijn (dit kan gaan om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. U ontvangt binnen een week een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Hurwenen (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recent verder verhoogd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle installaties die hierop staan komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies schommelen tussen de €800 tot €1350. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Hurwenen

 • Econo (M18HPCPC-300-HHB1), vermogen 1734 [KW], €1179 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT RAY – 500 – 3 XRAY10), vermogen 2224 [KW], €1512 subsidie.
 • HONE (HONE premium 500L 11-SP501), vermogen 3710 [KW], €2523 subsidie.

In aanvulling op de subsidie van het RVOverstrekt de gemeente Maasdriel een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.maasdriel.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Hurwenen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Hurwenen!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte door gebruik te maken van de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!