Zonneboiler Ammerzoden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Ammerzoden? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem bestaat in de basis uit 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water buffervat. Aan de hand van zonneboilerrevolutie.nl bekijk je toepasbare gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Ammerzoden.

zonneboiler systeem installeren in 5324

 • Een zonneboiler is perfect om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3000.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1600.
 • Een doorsnee huishouden in Maasdriel verbruikt 1750 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 18%. Oftewel, een aantrekkelijke kostenbesparing tot €80 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5324
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Ammerzoden vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Ammerzoden! Middels deze website ontdek je zonder problemen een professionele installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Maasdriel. Of probeer Qbis.nl voor een schema met professionele installateurs in de regio. Bijgaand tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Wees scherp op recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Onder andere Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, KviNL, VCA, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Middels het buizensysteem pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem kan benut worden voor het warme water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Door dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Ammerzoden. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Tevens heb je ruimte nodig voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het buffervat voor warm tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De huidige kosten zonneboiler Ammerzoden liggen tussen de €2500 en €3100, met montage. Het product hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. Het tarief wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. In het volgende kopje check je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder check jij voor een aantal situatiesde kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat is +/- €95 per jaar (gasprijzen september 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatCollectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.625€55
100 liter2€2.950 – €3.075€95
200 liter2€3.175 – €4.000€115
300 liter3€4.400 – €5.150€160
zonneboiler-kopen-ammerzoden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Dan is het helder naar wie de specificaties verzonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel elektra en gas er op het adres wordt gebruikt. Aan de hand van deze gegevens kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Soort huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Bijvoorbeeld de grootte en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. U ontvangt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Ammerzoden (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit werd in 2017 verbreed. Iedere Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle merken die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €625 tot €1750. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Ammerzoden

 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1K.150), vermogen 3125 [KW], €2125 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT RAY – 300 – 2 XRAY10), vermogen 1287 [KW], €875 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (Platinstar 2CPC24 SBS500L TW), vermogen 3192 [KW], €2171 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Maasdriel wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Doorzoek www.maasdriel.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Ammerzoden aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Goed nieuws, want dan is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor de verwarming van je huis (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Ammerzoden!

 • Warmtepomp: ontneemt energie door gebruik te maken van de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!