Zonneboiler Hedel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Hedel? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels deze pagina doorzoek je samengestelde informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Hedel.

zonneboiler systeem installeren in 5321

 • Een zonneboiler is een slimme manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4600.
 • De subsidies lopen op tot €1900.
 • Een gemiddelde woning in Maasdriel stookt 1750 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 18%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €85 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5321
Netnummer073 (+3173)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Hedel vergelijken

Veruit het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door ons gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies voor een professionele zonneboiler installateur in Hedel! Middels deze website tref je zonder problemen een competente installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket gemeente Maasdriel. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met professionele installatiebedrijven uit de gemeente. Bijgaand check je enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met reviews en certificering. Dit zijn o.a. KviNL, Solar Keymark, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Via het buizensysteem volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In de herfst en winter haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval springt de naverwarmer bij (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product is geschikt voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Het product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Vooral relevant voor grote gezinnen met vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Omwille van interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Hedel. Dit systeem is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Natuurlijk moet je rekening houden met een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er voorbeelden met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Hedel zitten gemiddeld tussen €2600 en €4300, inclusief installeren. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina vind jij meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor een aantal scenario’sde kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €150 per jaar (energieprijzen oktober 2022). Gas wordt duurder, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.650€55
100 liter2€2.825 – €3.100€85
200 liter2€3.275 – €3.850€145
300 liter3€4.525 – €5.150€175
zonneboiler-kopen-hedel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten wij ook naar wie de productinfo aangeleverd mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is handig om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra de woning per jaar verbruikt. Aan de hand van deze data kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Eigenschappen van de woning ingeven. Wat belangrijk is zijn de inhoud en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of soms met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verstuur jouw aanvraag. Jij krijgt z.s.m. een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Hedel (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze subsidie is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, komt in aanmerking. Via RVO.nl download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €875 tot €1875. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Hedel

 • A.O. Smith (SGS 60/600/4C), vermogen 2705 [KW], €1839 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT RAY – 200 – 1 XRAY10), vermogen 676 [KW], €460 subsidie.
 • Burg Spitzentechnologie (4 x Platinmaster SBS500 TW), vermogen 2243 [KW], €1525 subsidie.

In aanvulling op de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Maasdriel een speciale duurzaamheidslening of regeling. Ga naar www.maasdriel.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Hedel aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is je dak groot genoeg? In dat geval de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Hedel!

 • De warmtepomp: genereert energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft stralingswarmte af naar een specifieke plek in het huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van industriële ondernemingen. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!