Zonneboiler Alem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Alem? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame product kent twee zaken: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via onze website doorzoek je bruikbare informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Alem.

zonneboiler systeem installeren in 5335

 • Een zonneboiler is perfect om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4000.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €850.
 • Een alledaags gezin in Maasdriel stookt 1750 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 12%. Dit houdt in een forse besparing van wel €130 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteMaasdriel
Postcode5335
Netnummer0418 (+31418)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Een zonneboiler installateur in Alem vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een goede zonneboiler installateur in Alem! Door gebruik te maken van onze website vind je gemakkelijk een betrouwbare installateur werkzaam in jouw omgeving. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Maasdriel. Of check de website echteinstallateur.nl voor een overzicht met geschikte installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder achterhaal je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een goede zonneboiler gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en certificering. Je kunt denken aan Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar een warm-water buffervat. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit systeem is er voor 2 zaken: het warme water en uiteraard centrale verwarming. Het systeem houdt in: geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval regelt de CV-brander de rest. In de basis toepasbaar op huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huizen met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij dalende prijzen, ISDE subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Alem. Een zonneboiler wordt soms ook geïntegreerd met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Ook heb je ruimte nodig voor een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag zijn er systemen met een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Alem variëren tussen €2675 en €3250, inclusief installeren. Dit product gaat normaal gesproken mee voor ongeveer 25 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. het soort zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een mooie subsidie. In het volgende kopje vind je meer details.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
Hieronder lees je voor enkele voorbeelden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, des te interessanter een zonneboiler is. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat resulteert in €110 per jaar (energieprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.700€45
100 liter2€2.775 – €3.075€100
200 liter2€3.250 – €3.800€130
300 liter3€4.600 – €5.200€190
zonneboiler-kopen-alem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Belangrijk zijn naam, adres + contactgegevens. Zo weten we naar wie de betreffende informatie verzonden moet worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas & elektriciteit er op je aansluiting verbruikt wordt. Door deze gegevens kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Het betreft leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Goed om te noemen is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Alem (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Dit werd in 2017 verder verruimd. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan deze aanvragen. Op de site van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met toegewezen modellen. Alle producten die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €675 tot wel €1125. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Alem

 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)08P50B(**)DL), vermogen 1918 [KW], €1604 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT – 200 – 1 UNIKO21), vermogen 701 [KW], €477 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 90T/KER800L-1), vermogen 3473 [KW], €2362 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie biedt de gemeente Maasdriel wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Check www.maasdriel.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Alem aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In deze situatie is een zonneboiler met zonnepanelen combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Eveneens vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Alem!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!