Zonneboiler Berghem

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Berghem? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op zonne-energie. Je bespaart plusminus de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door twee delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van onze tool tref jij bruikbare informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Berghem.

zonneboiler systeem installeren in 5351

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3900.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1900.
 • Een standaard woning in Oss verbruikt 1450 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 17%. Dit mondt uit in een flinke geldbesparing van wel €160 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5351
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Berghem vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Berghem! Geholpen door deze website check je zonder problemen een betrouwbare installateur uit de omgeving. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Oss. Of ga naar de website Qbis.nl voor actuele overzichten met erkende installatiebedrijven in je omgeving. In de volgende paragraaf lees je verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een zonneboiler moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op reviews en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Solar Keymark, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door de zonneschijn kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van de leidingen wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari haalt het water niet de gewenste temperatuur. Dan dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem is er voor 2 zaken: je tapwaterbehoefte en uiteraard centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product bevat o.a. een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er niet genoeg zonne-energie? In een dergelijke situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Met name eenvoudig toe te passen voor bovengemiddelde woningen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Berghem. Deze oplossing kan je ook gebruiken samen met een warmtepomp installatie en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als randvoorwaarde is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens is er nog het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Berghem vinden we terug ergens tussen de €2400 en €4300, waarbij installatie is inbegrepen. De installatie heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de grootte van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een mooie subsidie. Op onze website vind jij een gedetailleerde omschrijving.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref jij voor een variatie aan scenario’sde aanschafprijzen en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €70 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). De prijs voor gas neemt toe, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.675€65
100 liter2€2.925 – €3.150€100
200 liter2€3.150 – €3.875€130
300 liter3€4.400 – €5.300€200
zonneboiler-kopen-berghem

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de info verstuurd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om te weten hoeveel gas & stroomer op je aansluiting verbruikt wordt. Met behulp van deze info kan de vakman inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Je kunt denken aan woonoppervlak en wat er aan isolatie is gedaan. Belangrijk daarbij is ook het soort dak (schuin of plat) en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef uw wensen door

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op verstuur. Jij krijgt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Berghem (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd twee jaar geleden verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle types die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies wisselen tussen de €900 tot wel €1350. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Berghem

 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px2 -EHS(H)(X)(B)16P50B(**)D), vermogen 1912 [KW], €1600 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT – 300 – 2 UNIKO21), vermogen 1223 [KW], €832 subsidie.
 • Enerqy Master (EM-TWL zonneboiler TPW + CV 90T/KER1000L-1), vermogen 3472 [KW], €2361 subsidie.

Naast de subsidie van het RVObiedt de gemeente Oss een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.oss.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Berghem aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en voorziet in de verwarming van de woning (als je kiest voor een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Berghem!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!