Zonneboiler Neerlangel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Neerlangel? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door twee onderdelen: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door deze pagina tref je veelzijdige gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Neerlangel.

zonneboiler systeem installeren in 5355

 • Een zonneboiler is een interessante manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4600.
 • De subsidies lopen op tot €1050.
 • Een doorsnee huishouden in Oss gebruikt 1450 M3 gas. Met een zonneboiler kan dit verbruik worden geminderd met 12%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €140 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5355
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Neerlangel vergelijken

Het grootste deel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een geschikte zonneboiler installateur in Neerlangel! Door middel van de zonneboiler-vergelijker vind je moeiteloos een betrouwbare installateur uit de omgeving. Of bezoek eens het Energieloket van de gemeente Oss. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met ervaren installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop tref jij een aantal tips.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en certificering. Denk aan Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, KviNL, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van warmte van het zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingsysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. Wanneer de zon amper schijnt wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan gebruikt het systeem de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product is toepasbaar voor je watervoorziening en uiteraard centrale verwarming. Dit duurzame product bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er niet genoeg zonne-energie? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. In de basis een rendabele oplossing voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Door o.a. scherpe prijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en bewustere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Neerlangel. Zo’n systeem rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Als randvoorwaarde moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, ze bedekken dus niet het hele dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er structuren met het voorraadvat voor heet water (buffervat) die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De recente kosten zonneboiler Neerlangel vinden we terug ergens tussen de €2475 en €4300, inclusief installeren. Dit systeem heeft een typische levensduur van maximaal 30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een aantrekkelijke subsidie. Op onze website bekijk jij een nadere toelichting.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst tref jij voor een aantal mogelijkheden de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). Uitgangspunt: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Je komt uit op €130 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.625€60
100 liter2€2.925 – €3.075€105
200 liter2€3.225 – €3.875€120
300 liter3€4.450 – €5.250€160
zonneboiler-kopen-neerlangel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn adres en contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om een indicatie te hebben van hoeveel stroom & gas het huis per jaar nodig heeft. Via deze informatie kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Beschrijf het huis

  Vertel ons wat meer over de woning. Bijvoorbeeld de inhoud en de staat van de isolatie. Vergeet ook niet te benoemen wat voor soort dak u heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. Jij krijgt binnen een week een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Neerlangel (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, heeft hier recht op. Via RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met een compleet overzicht. Alle systemen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen tussen de €400 tot €1850. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Neerlangel

 • Hetzonneboilerhuis (set 100 + HYG1K.150), vermogen 3537 [KW], €2405 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT PLUS – 500 – 3 KSF26), vermogen 2446 [KW], €1663 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 30 + SO.200), vermogen 1960 [KW], €1333 subsidie.

Naast de subsidie van het RVOlevert de gemeente Oss soms een extra tegemoetkoming. Bekijk www.oss.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Neerlangel aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Neerlangel!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!