Zonneboiler Demen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Demen? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke systeem wordt opgebouwd door twee zaken: natuurlijk een zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Geholpen door onze website bekijk jij bruikbare aanbevelingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Demen.

zonneboiler systeem installeren in 5354

 • Een zonneboiler is een handige manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2600.
 • Subsidies lopen op tot wel €1750.
 • Een gemiddeld huishouden in Oss verbruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Dit draait uit op een forse besparing van wel €60 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5354
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Demen vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Demen! Met behulp van deze website bekijk je simpel en snel een competente installateur werkzaam in jouw omgeving. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Oss. Of benader kvinl.nl voor lijstjes met erkende installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder ontdek jij enkele adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een goede zonneboiler moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Vraag ook om klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Onder andere Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt slim gebruik van zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via de leidingen wordt deze warmte overgebracht naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. Dan springt de naverwarmer bij (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Het systeem kan gebruikt worden voor je watervoorziening en een warme woning. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval springt de CV-brander bij. Zeker aantrekkelijk voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen met een grote vraag naar warm water. Dankzij interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Demen. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de eerste plaats moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard heb je ruimte nodig voor het voorraadvat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Momenteel zijn er oplossingen een warm-water voorraad buffersysteem die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De geschatte kosten zonneboiler Demen zitten gemiddeld tussen €2975 en €4500, met montage. Dit duurzame product kan worden gebruik voor ongeveer 25 jaar. Het tarief wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een royale subsidie. Als je iets verders scrollt lees je meer specificaties.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna bekijk jij voor een paar mogelijkheden de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe korter de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt dagelijks 50 liter per dag (p.p). De stelregel is: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €115 per jaar (energieprijzen september 2023). In principe wordt gas nog duurder, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.000 – €2.550€45
100 liter2€2.900 – €3.075€90
200 liter2€3.225 – €3.825€130
300 liter3€4.500 – €5.250€160
zonneboiler-kopen-demen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de info verstuurd moet worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel stroom + gas er verbruikt wordt. Door deze info kan de vakman een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Beschrijf uw huis. Het betreft aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op verstuur. U ontvangt zo spoedig mogelijk een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Demen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is in 2017 verder verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die benoemd worden bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €750 tot €1425. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Demen

 • Daikin (EKS(V)(H)26P/(V)(H)26Px4 -EHS(H)(X)(B)16P50B(**)DL), vermogen 328 [KW], €2530 subsidie.
 • PLEION (ECO COMPACT PLUS – 300 – 2 KSF26), vermogen 1415 [KW], €962 subsidie.
 • Hetzonneboilerhuis (set 60 + HYG1.1000 okoline-profi), vermogen 3565 [KW], €2424 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling verschaft de gemeente Oss mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.oss.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Demen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Bovendien zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Demen!

 • Warmtepomp: haalt warmte middels de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!