Zonneboiler Megen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Megen? Door middel van een zonneboiler systeem maak je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt circa de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit duurzame systeem bestaat uit 2 delen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij deze website lees je actuele informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Megen.

zonneboiler systeem installeren in 5366

 • Een zonneboiler is een slimme manier om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3500.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1450.
 • Een doorsnee huishouden in Oss gebruikt 1450 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €120 per jaar.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5366
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Megen vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een professionele zonneboiler installateur in Megen! Via zonneboilerrevolutie.nl vind je zonder problemen een erkende installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Oss. Of probeer de website kvinl.nl voor een database met betrouwbare installateurs uit de gemeente. Verderop check jij verschillende tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een zonneboiler moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Controleer ook op ervaringen van anderen en certificaten en keurmerken. Denk aan Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om warm tapwater te realiseren. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Via warm zonlicht kan het wel 90 graden worden. Door middel van het gesloten systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat. In de herfst en winter zal het systeem niet warm genoeg worden. Geen nood, dan hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. De zonneboiler combiketel is een integratie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke product regelt heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). De installatie wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal relevant voor grote gezinnen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens lage aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Megen. De (zonneboiler is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Verder is er nog het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er voorbeelden met het voorraadvat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Megen fluctueren tussen de €2825 en €3900, met monteren & installeren. Deze duurzame installatie hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. In het volgende kopje vind jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind je voor enkele scenario’sde totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit komt neer op €140 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De prijs voor gas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud vatCollectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.625€45
100 liter2€2.750 – €3.075€85
200 liter2€3.250 – €3.825€115
300 liter3€4.400 – €5.250€200
zonneboiler-kopen-megen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Dan is het voor ons duidelijk naar wie de info toegezonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel gas & elektriciteit er op het adres wordt gebruikt. Door deze info kan de expert een goed advies geven.

 3. Huistypering

  Verstel details over uw huis. Van belang zijn leefruimte (m2) en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt binnen een week een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Megen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit werd jaren geleden uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle artikelen die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €825 tot wel €1800. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Megen

 • HRsolar (Nero 2 / 120M), vermogen 1283 [KW], €872 subsidie.
 • PLEION (ECO HPS RAY S – 300 – 1 XRAY15), vermogen 872 [KW], €593 subsidie.
 • Solarbayer (CPC 18 NERO – Paket 3 + WP500), vermogen 2671 [KW], €1816 subsidie.

Buiten de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Oss een speciale lokale tegemoetkoming. Bezoek www.oss.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Megen aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (in het geval van een een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Megen!

 • Warmtepomp: ontneemt energie uit bijvoorbeeld de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!