Zonneboiler Macharen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Macharen? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt circa de helft op je energieverbruik voor warm water. Het systeem kent 2 aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Met behulp van onze vergelijker doorzoek jij handige toelichtingen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Macharen.

zonneboiler systeem installeren in 5367

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2700.
 • Subsidies lopen op tot wel €1050.
 • Een gemiddeld huishouden in Oss gebruikt 1450 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 12%. Dit houdt in een mogelijk besparing van wel €105 op jaarbasis.

ProvincieGroningen
GemeenteOss
Postcode5367
Netnummer0412 (+31412)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Macharen vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Macharen! Geholpen door onze website ontdek je snel een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Oss. Of benader echteinstallateur.nl voor actuele overzichten met competente installatiebedrijven uit jullie streek. Hieronder vind jij een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op recensies en eventuele keurmerken. Dit zijn o.a. VCA, Sterkin, Zonnekeur, Solar Keymark, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van het modulaire systeem volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat. In de winter is de werking niet optimaal. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze installatie kan benut worden voor jouw sanitaire water en de verwarming van de woning. Deze installatie houdt in: zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name interessant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Door lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, de potentiële gasbesparing en gereduceerde CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Macharen. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Ook plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Vandaag de dag zijn er constructies met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De actuele kosten zonneboiler Macharen liggen tussen de €2650 en €4150, met installatie. Het systeem hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de zonnecollector specificaties, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) ontvang je zeker een aantrekkelijke subsidie. Als je iets verders scrollt lees jij een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna vind je voor meerdere mogelijkheden de kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In de basis zeggen we: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat komt neer op €175 op jaarbasis (gasprijzen september 2023). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.575€40
100 liter2€2.925 – €3.175€90
200 liter2€3.175 – €3.950€135
300 liter3€4.450 – €5.150€165
zonneboiler-kopen-macharen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie verdere info verstuurd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas + stroomje op dit moment verbruikt. Via het energieverbruik kan de installateur een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Woningomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn aantal kamers en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. U krijgt snel een heldere offerte via een zonneboiler monteur in Macharen (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze tegemoetkoming werd twee jaar geleden uitgebreid. Iedere Nederlander die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op de website van RVO staat een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle producten die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen al gauw op van €900 tot €1125. Wel zijn er een aantal regels:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Macharen

 • HRsolar (HRS200D/5,0 Combi), vermogen 1951 [KW], €1327 subsidie.
 • PLEION (ECO HPS RAY S – 500 – 2 XRAY15), vermogen 1992 [KW], €1355 subsidie.
 • Solarbayer (PremiumPlus 2,86 AL – Paket 2 + SKL 300), vermogen 2258 [KW], €1535 subsidie.

Afgezien van de subsidie van het RVOgeeft de gemeente Oss mogelijkerwijs een speciele lening. Doorzoek www.oss.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Macharen aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is het dak geschikt voor plaatsing? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor een (CV) warm huis (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar je stroomverbruik stijgt. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Eveneens zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Macharen!

 • Warmtepomp: genereert energie a.d.h.v. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood panelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een specifiek gebied in de woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!