Zonneboiler Budel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Budel? Middels een zonneboiler systeem maak je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt plusminus de helft op je kosten voor warm water. De installatie bestaat in de basis uit 2 toepassingen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Dankzij onze website check jij toepasbare gegevens die helpen bij een zonneboiler kopen in Budel.

zonneboiler systeem installeren in 6021

 • Een zonneboiler is een interessante manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3900.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1500.
 • Een gemiddeld gezin in Cranendonck verbruikt 1650 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 17%. Dit houdt in een leuke kostenbesparing van wel €60 op jaarbasis.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6021
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een zonneboiler installateur in Budel vergelijken

Het belangrijkste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Budel! Middels deze pagina vind je gemakkelijk een geschikte installateur die actief is in jouw plaats. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Cranendonck. Of surf naar echteinstallateur.nl waar je een database treft met betrouwbare installateurs in je omgeving. Hieronder achterhaal jij belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Zo’n systeem moet ongeveer 15 jaar meegaan.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en certificaten en keurmerken. Zoals bijv. Sterkin, VCA, Zonnekeur, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. De werking van het systeem: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Gebruikmakend van het buizenstelsel wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt haalt het water niet de gewenste temperatuur. Gelukkig biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke product kan benut worden voor je watervoorziening en een warme woning. Dit duurzame product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er maar weinig zonlicht? In dat geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats toepasbaar op bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Vanwege aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, de potentiële gasbesparing en lagere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Budel. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Uiteraard hebben we nog een warm-water buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Tegenwoordig zijn er constructies met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Budel komen gemiddeld uit tussen €2575 en €3800, inclusief plaatsing. Het product kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs kan men berekenen met het soort zonnecollectoren, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een tegemoetkoming vanuit de overheid. Hierna bekijk je meer specificaties.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor verscheide omstandigheden de totaalprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat is +/- €175 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatHoeveelheid collectorenGemiddelde investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.625€45
100 liter2€2.775 – €3.200€85
200 liter2€3.200 – €3.875€140
300 liter3€4.600 – €5.350€165
zonneboiler-kopen-budel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Hierdoor weten we naar wie de productinfo aangeleverd zal worden. Wat volgt is een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is van belang om boven water te krijgen hoeveel elektra & gas er verbruikt wordt. Middels het verbruik kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Huistypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Het betreft leefruimte (m2) en de isolatiewaarden. Wat we ook graag willen weten is het dak (plat of schuin) te omschrijven en de beschikbare dakruimte.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Beschrijf ook welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. U krijgt zeer binnenkort een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Budel (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze is 2 jaar geleden verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle artikelen die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €400 tot wel €1425. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Budel

 • Hetzonneboilerhuis (Set 30 + HYG1K.300 A+ isolatie), vermogen 2013 [KW], €1369 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 750L 1-24 CPC met spiegel), vermogen 2076 [KW], €1412 subsidie.
 • Remeha (Solar Plus 690 5C + Calenta CW5), vermogen 3269 [KW], €2223 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Cranendonck een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.cranendonck.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Budel aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (in het geval van een een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Tevens zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Budel!

 • Warmtepomp: wint warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • LT Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!