Zonneboiler Gastel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Gastel? Middels een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door twee aspecten: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Door middel van onze tool check je waardevolle informatie die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Gastel.

zonneboiler systeem installeren in 6028

 • Een zonneboiler is een handige manier om zelf warm water te produceren.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €2600.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1250.
 • Een standaard woning in Cranendonck verbruikt 1650 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 14%. Oftewel, een leuke kostenbesparing van wel €50 per jaar.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCranendonck
Postcode6028
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een zonneboiler installateur in Gastel vergelijken

Veruit het grootste deel van onze energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Gastel! Door gebruik te maken van onze tool achterhaal je gemakkelijk een betrouwbare installateur uit de omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket in de gemeente Cranendonck. Of probeer Qbis.nl waar je een database treft met vakbekwame installateurs in de buurt. Verderop vind je enkele tips waar je op moet letten.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je altijd een referentie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Controleer ook op klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Sterkin, VCA, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zonnewarmte en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Aan de hand van zon warmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Door middel van de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat voor warm tapwater. In het najaar wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Geen nood, dan gebruikt het systeem de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product draagt zorg voor jouw sanitaire water en aangename temperaturen (CV). Het product behelst een pomp, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en het buffervat. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Bijzonder toepasbaar op bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een forse besparing en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Gastel. Dit apparaat kan je ook gebruiken samen met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Tevens plaatsen ze ook het voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit ogenblik zijn er voorbeelden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Gastel vinden we terug ergens tussen de €2950 en €4400, met installatie inclusief. Het product heeft een typische levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de eigenschappen van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Hierna tref jij meer specificaties.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor een aantal omstandigheden de geschatte prijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. Experts zeggen vaak: een 4-koppig gezin bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €110 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.525€40
100 liter2€2.875 – €3.200€105
200 liter2€3.125 – €3.875€145
300 liter3€4.525 – €5.200€165
zonneboiler-kopen-gastel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor weten we naar wie de info verstuurd moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is essentieel om te weten hoeveel gas & stroomer verbruikt wordt. Met deze info kan de deskundige een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Woningtypering

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan de inhoud en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of mogelijk met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt zo spoedig mogelijk een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Gastel (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit werd in 2017 verder verruimd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl treft u een apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle producten die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies wisselen tussen de €775 tot €1850. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Gastel

 • Hetzonneboilerhuis (Set 40 + HYG1K.400 A+ isolatie), vermogen 2215 [KW], €1506 subsidie.
 • ReHeat B.V (Heetwatersysteem – 500L 2-30 HPC), vermogen 3553 [KW], €2416 subsidie.
 • Remeha (Hybrid Plus 390 4C + Calenta CW5), vermogen 3055 [KW], €2077 subsidie.

Behalve de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Cranendonck mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.cranendonck.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Gastel aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Verder vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Gastel!

 • Een warmtepomp: wint warmte middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Als moederhaard ook geschikt binnen een CV-systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!