Zonneboiler Steenderen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Steenderen? D.m.v. een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product wordt gekenmerkt door 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels de zonneboiler-vergelijker vind je bruikbare raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Steenderen.

zonneboiler systeem installeren in 7221

 • Een zonneboiler is een populaire manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €750.
 • Een gemiddeld gezin in Bronckhorst verbruikt 1750 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €160 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7221
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Steenderen vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Steenderen! Middels deze website vind je snel een professionele installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Bronckhorst. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met professionele installatiebedrijven uit de gemeente. Onderstaand lees jij nog wat adviezen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Houd ook rekening met referenties en voorwaarden (keurmerken). Dit zijn o.a. KviNL, Sterkin, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van de leidingen pompt het systeem de warme vloeistof naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. Dan springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een koppeling van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Deze installatie kan gebruikt worden voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame systeem bestaat uit zonnecollectoren, een groot voorraadvat, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? Dan zorgt de CV-brander voor de rest. In de eerste plaats relevant voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens die veel warm water uit de kraan halen. Dankzij lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Steenderen. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Verder moet er ruimte zijn voor het buffervat voor warm tapwater. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Steenderen fluctueren tussen de €2750 en €4200, inclusief plaatsing. Dit systeem hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. Het tarief wordt bepaald door het type zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk je hierover meer info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
Hieronder ontdek je voor een variatie aan mogelijkheden de investering en een indicatie van de besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan stijgt het rendement. Gemiddeld gezien is het verbruik 50 liter water per dag, per bewoner. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dat resulteert in €100 op jaarbasis (gasprijs september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.200 – €2.525€60
100 liter2€2.875 – €3.075€85
200 liter2€3.250 – €3.900€135
300 liter3€4.550 – €5.250€195
zonneboiler-kopen-steenderen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn adres en contactgegevens. Zo weten we naar wie verdere info toegezonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel elektriciteit + gas er verbruikt wordt. Aan de hand van het verbruik kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Belangrijk daarbij is ook het type dak en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen in de woning zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt snel een persoonlijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Steenderen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie werd in 2017 verder verruimd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Op RVO.nl staat een database / apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle systemen die daarin genoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €950 tot wel €1725. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Steenderen

 • Navetto (WPB200/NERO3,2), vermogen 1161 [KW], €789 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG500CS1ww1xPro18), vermogen 1687 [KW], €1147 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 1-150L), vermogen 1063 [KW], €723 subsidie.

Behalve de landelijke subsidie verschaft de gemeente Bronckhorst mogelijk nog een extra vergoeding. Check www.bronckhorst.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Steenderen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In dat geval is een zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Steenderen!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel & Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifiek gebied in de woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met bijv. industriële ondernemingen. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!