Zonneboiler Epse

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Epse? Aan de hand van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product komt tot stand door twee delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Door gebruik te maken van deze website check je bruikbare informatie die helpen bij een zonneboiler kopen in Epse.

zonneboiler systeem installeren in 7214

 • Een zonneboiler is een populaire manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €800.
 • Een gemiddeld gezin in Lochem verbruikt 1790 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 11%. Dit draait uit op een potentiële besparing tot wel €75 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7214
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Epse vergelijken

Het belangrijkste deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Ten behoeve van verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een professionele zonneboiler installateur in Epse! Dankzij onze vergelijker check je eenvoudig een competente installateur die werkt in jullie regio. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Lochem. Of ga naar de website kvinl.nl voor informatie over vakbekwame installateurs in de buurt. Hieronder ontdek jij enkele adviezen.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je altijd een referentie.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Wees scherp op reviews en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. KviNL, Solar Keymark, Sterkin, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door de zonneschijn kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt het water niet warm genoeg. Dan springt de naverwarmer bij (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Deze milieuvriendelijke installatie draagt zorg voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit milieuvriendelijke systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er maar weinig zonlicht? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. In de eerste plaats interessant voor huishoudens van minimaal 4 mensen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families met een hoog warmwaterverbruik. Als gevolg van lage winkelprijzen, aanlokkelijke subsidies, een significante afname van het gasverbruik en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Epse. Deze installatie is goed te combineren met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Uiteraard is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De heat pipes of de vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Ook hebben we nog het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Vandaag kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De geschatte kosten zonneboiler Epse zitten gemiddeld tussen €2700 en €3650, inclusief plaatsing. Dit systeem heeft een typische levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De investering wordt berekend a.d.h.v. de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een duurzaamheidssubsidie. Verderop lees jij uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor meerdere situatiesde geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). In de basis zeggen we: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Omgerekend €60 per jaar (energieprijzen september 2023). De prijs van aardgas neemt toe, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud buffervatCollectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.000 – €2.550€60
100 liter2€2.750 – €3.175€95
200 liter2€3.200 – €3.975€120
300 liter3€4.450 – €5.150€190
zonneboiler-kopen-epse

Plaatsen in de omgeving:


Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de info toegezonden kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is nodig om boven water te krijgen hoeveel gas & elektriciteit je op dit moment verbruikt. Aan de hand van deze gegevens kan de deskundige een goed advies geven.

 3. Huisomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn de grootte en welke isolatie er is aangebracht. Relevant is ook wat voor dak het huis heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combiketel inclusief zonnepanelen? Schets tevens welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en druk op de versturen-knop. Je ontvangt binnen een paar dagen een gespecificeerde offerte van een zonneboiler monteur in Epse (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is twee jaar geleden verder verruimd. Iedere Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €925 tot €1800. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Epse

 • HRsolar (Nero 4 / 200D Liggend combi), vermogen 2274 [KW], €1546 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG1000CS1ww2xPro18), vermogen 3244 [KW], €2206 subsidie.
 • Citrin Solar (Zonneboiler SKS650+4xCS150), vermogen 2769 [KW], €1883 subsidie.

Buiten de interessante ISDE-regeling geeft de gemeente Lochem een speciale lokale tegemoetkoming. Ga naar www.lochem.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Epse aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en draagt zorg voor een (CV) warm huis (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarbij zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Epse!

 • De warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: zonder gas toch een warme woning. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Meestal gebruikt voor bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!