Zonneboiler Neede

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Neede? Door middel van een zonneboiler systeem maak je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door 2 aspecten: de zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Geholpen door de zonneboiler-vergelijker check je actuele aanbevelingen aangaande een zonneboiler kopen in Neede.

zonneboiler systeem installeren in 7161

 • Een zonneboiler is een ideale manier om water te verwarmen met behulp van warmte van de zon.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4800.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €850.
 • Een gemiddeld gezin in Berkelland gebruikt 1610 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 11%. Dit houdt in een forse besparing van wel €65 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7161
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Neede vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten is puur gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een erkende zonneboiler installateur in Neede! Via zonneboilerrevolutie.nl achterhaal je zonder problemen een geschikte installateur in jouw eigen regio. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Berkelland. Of benader de website kvinl.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf tref jij een aantal tips.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met klantervaringen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Zoals bijv. Sterkin, VCA, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Door het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat voor warm tapwater. In de winter wordt het water niet warm genoeg. In zo’n geval is er de naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Het systeem zorgt voor jouw sanitaire water en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame product bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Met name aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Dankzij lagere prijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en minder uitstoot van CO-2 zien we een sterke trend in een zonneboiler plaatsen in Neede. Dit apparaat is goed te combineren met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

Vanzelfsprekend moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor heet water (buffervat). Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Neede zitten gemiddeld tussen €2825 en €3650, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type zonnecollectors, de eigenschappen van een warm-water buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt vind jij een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In onderstaande lijst ontdek jij voor verscheide voorbeelden de totaalprijs en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. In principe is het zo: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Je komt uit op €165 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De gasprijs stijgt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.675€40
100 liter2€2.875 – €3.050€85
200 liter2€3.150 – €3.825€145
300 liter3€4.525 – €5.100€160
zonneboiler-kopen-neede

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Denk aan naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de productinfo verstuurd kan worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas en elektra er verbruikt wordt. Op basis van deze gegevens kan de specialist bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort huis

  Voer in wat voor type woning u bezit. Het betreft aantal kamers en de isolatiewaarden. Interessant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Wat moet er exact voor installatie komen? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verstuur jouw aanvraag. Je ontvangt binnen afzienbare tijd een heldere offerte van een zonneboiler monteur in Neede (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd in 2017 verbreed. Iedere consument die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO kan men een apparatenlijst vinden met daarop alle systemen. Alle producten die daarin genoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €600 tot wel €1875. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Neede

 • Citrin Solar (WP SKS650+4xCS500), vermogen 334 [KW], €2271 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG150CS1ww1xPro18), vermogen 1643 [KW], €1117 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 2073 [KW], €1410 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling hanteert de gemeente Berkelland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.gemeenteberkelland.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Neede aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je stroomverbruik stijgt. Stroom kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Neede!

 • Warmtepomp: wint energie door gebruik te maken van de bodem of lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door bijv. industriële ondernemingen. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!