Zonneboiler Berkelland

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Berkelland? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via deze pagina tref je uitgebreide aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Berkelland.

zonneboiler systeem installeren in 7161

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4900.
 • Hoge subsidie, vergoeding tot wel €1050.
 • Een alledaags gezin in Berkelland gebruikt 1610 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Dit houdt in een flinke geldbesparing van wel €125 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7161
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Berkelland vergelijken

Meer dan de helft van onze energierekening wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en kies altijd een vakbekwame zonneboiler installateur in Berkelland! Geholpen door onze tool tref je verrassend eenvoudig een professionele installateur uit de buurt. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Berkelland. Of probeer echteinstallateur.nl voor informatie over erkende installatiebedrijven uit jouw provincie. Verderop achterhaal je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een systeem moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na klantervaringen en eventuele keurmerken. Je kunt denken aan Sterkin, Zonnekeur, VCA, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de warmte van de zon kan het wel 90 graden worden. Via het leidingstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat t.b.v. verwarmd water. In het najaar wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Deze installatie zorgt voor het warme water en aangename temperaturen (CV). Het systeem wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder een rendabele oplossing voor huishoudens van minimaal 4 mensen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Door interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Berkelland. Dit systeem rendeert ook uitstekend samen met een speciale warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis heb je ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn 2 – 5 m2 groot, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor een warm-water buffervat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik zijn er structuren met het buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juni 2024

De geschatte kosten zonneboiler Berkelland komen gemiddeld uit tussen €2700 en €4200, met installatie. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van plus minus 24 tot 26 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, en de installatie- plus onderhoudskosten. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website lees jij meer details.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind je voor velerlei gevallen de kosten en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een familie met 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is plus minus €165 per jaar (energieprijzen juni 2024). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.300 – €2.675€70
100 liter2€2.825 – €3.075€85
200 liter2€3.250 – €3.900€115
300 liter3€4.525 – €5.150€195
zonneboiler-kopen-berkelland

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Van belang zijn naam, adres + contactgegevens. Belangrijk, want zo is het helder naar wie de betreffende informatie toegezonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om na te gaan hoeveel stroom & gas de woning per jaar verbruikt. Door deze info kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Beschrijf het huis

  Definieer uw woning eigenschappen. Bijvoorbeeld de omvang en staat van isolatie. Relevant is ook het type dak en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Geef aan welke andere systemen in jouw huis staan (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verzend het formulier. U krijgt z.s.m. een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Berkelland (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle systemen die hierop staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €925 tot wel €1025. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Berkelland

 • HRsolar (HRS300D/6,4 Combi), vermogen 255 [KW], €1734 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 400-50), vermogen 3459 [KW], €2352 subsidie.
 • Rivusol (Radiant Aesthetic 500KWS-60T), vermogen 3588 [KW], €2440 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Berkelland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.gemeenteberkelland.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Berkelland aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Heb jij een groot dakoppervlak? Dan is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een uitstekende optie. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Berkelland!

 • Warmtepomp: wint energie uit o.a. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifieke plek in het huis. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. een fabriek. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente