Zonneboiler Borculo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Borculo? Middels een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt circa de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Het systeem kent twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via zonneboilerrevolutie.nl lees jij samengestelde details aangaande een zonneboiler kopen in Borculo.

zonneboiler systeem installeren in 7271

 • Een zonneboiler is perfect om van maart tot oktober je eigen warme water te genereren.
 • De gemiddelde kosten bedragen €2700.
 • De subsidies lopen op tot €850.
 • Een standaard woning in Berkelland gebruikt 1610 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €50 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7271
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Borculo vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Borculo! D.m.v. deze pagina vind je probleemloos een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Berkelland. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met professionele installatiebedrijven uit jouw provincie. Hieronder vind jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Houd ook rekening met referenties en eventuele keurmerken. Zoals bijv. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en kan dit uiteindelijk omzetten naar bruikbaar warm water. De werking is als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de zonnewarmte wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. Via het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem zorgt voor je tapwaterbehoefte en natuurlijk een warm huis (CV). Deze duurzame installatie bestaat uit een pomp, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en de benodigde zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? In die situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Met name eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door beperkte aanschafkosten, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Borculo. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat bedekt dus niet een heel dak. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Borculo liggen tussen de €2750 en €4450, inclusief installeren. De installatie heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de zonnecollector specificaties, het volume van het voorraadvat, en de kosten van het installatiebedrijf. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt check jij een gedetailleerde omschrijving.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In het volgende overzicht lees je voor een variatie aan gevallen de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Omgerekend €130 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.500€70
100 liter2€2.875 – €3.050€75
200 liter2€3.100 – €3.925€135
300 liter3€4.500 – €5.200€190
zonneboiler-kopen-borculo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de productinfo aangeleverd moet worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel stroom + gas er verbruikt wordt. Door deze statistieken kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huisomschrijving

  Beschrijf uw huis. Denk aan woonoppervlak en de mate van isolatie. Vergeet ook niet wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. U ontvangt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Borculo (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Dit is in 2017 verhoogd. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, komt in aanmerking. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle merken en modellen. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €500 tot wel €1500. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Borculo

 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPSW 440l) + 4x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 3166 [KW], €2153 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus VFK140/2D+ VMS8D + VIHSI 150/4B), vermogen 1450 [KW], €986 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 200 PAWT), vermogen 1357 [KW], €923 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling biedt de gemeente Berkelland soms een extra tegemoetkoming. Ga naar www.gemeenteberkelland.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Borculo aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Borculo!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit o.a. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Restwarmte in samenwerking met o.a. een fabriek. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!