Zonneboiler Keijenborg

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Keijenborg? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Het product kent twee zaken: een zonnecollector op het dak en een buffervat voor warm tapwater. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl ontdek jij waardevolle toelichtingen die helpen bij een zonneboiler kopen in Keijenborg.

zonneboiler systeem installeren in 7256

 • Een zonneboiler is een ideale manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3600.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1000.
 • Een gemiddeld huishouden in Bronckhorst verbruikt 1750 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 11%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €145 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7256
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Keijenborg vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Voor de centrale verwarming en natuurlijk voor heet water. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Keijenborg! Met behulp van deze pagina achterhaal je probleemloos een professionele installateur die actief is in jouw plaats. Tevens kun je terecht bij het Energieloket van de gemeente Bronckhorst. Of probeer de website kvinl.nl waar je een database treft met geschikte installatiebedrijven in de regio. In onderstaande box ontdek je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Vraag ook om referenties en certificering. Bijvoorbeeld Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door middel van warm zonlicht kan de vloeistof wel 90 graden worden. Middels het modulaire systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. Als de zon niet schijnt zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval springt de naverwarmer bij (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor heet water in huis en een warme woning. Deze duurzame installatie bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten heb je de (ingebouwde) CV-brander. Bijzonder aantrekkelijk voor grotere huizen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor gezinnen die relatief veel warm water gebruiken. Dankzij interessante aanschafprijzen, hoge tegemoetkomingen, de potentiële gasbesparing en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Keijenborg. De (zonneboiler is goed te combineren met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Uiteraard hebben we nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er systemen met het buffervat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De huidige kosten zonneboiler Keijenborg schommelen tussen de €2925 en €4400, met installatie inclusief. Het product hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. Het tarief kan men berekenen met de zonnecollector specificaties, de omvang vanhet buffervat voor warm tapwater, en de kosten van het installatiebedrijf. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een duurzaamheidssubsidie. Verderop vind je meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hierna lees je voor verschillende voorbeelden de kostprijs en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water je verbruikt, des te interessanter een zonneboiler is. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dit is circa €65 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). De gasprijs stijgt, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatCollectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.100 – €2.500€55
100 liter2€2.900 – €3.000€100
200 liter2€3.150 – €3.825€135
300 liter3€4.425 – €5.400€175
zonneboiler-kopen-keijenborg

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Relevant zijn naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie de benodigde info verstuurd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektriciteit er verbruikt wordt. Met deze data kan de installateur een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Je kunt denken aan de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het type dak en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Voeg een persoonlijke noot toe, en druk op de versturen-knop. U ontvangt z.s.m. een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Keijenborg (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze werd jaren geleden verbreed. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met een compleet overzicht. Alle installaties die benoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €650 tot wel €1850. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Keijenborg

 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPSW 310l) + 2x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 1804 [KW], €1227 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK155 H + VMs8 + VIHS2 250/4B), vermogen 1956 [KW], €1330 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 300 BSV), vermogen 1765 [KW], €1200 subsidie.

In aanvulling op de genoemde ISDE-subsidiefaciliteert de gemeente Bronckhorst een groene lening of kleine subsidie. Zie www.bronckhorst.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Keijenborg aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Is het dak geschikt voor plaatsing? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en voorziet in de verwarming van de woning (laatstgenoemde is alleen aan de orde bij een zonneboiler combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Je elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Keijenborg!

 • De warmtepomp: haalt energie uit bijvoorbeeld bodembronnen en lucht.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!