Zonneboiler Hengelo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Hengelo? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bespaart ongeveer de helft van het gasverbruik voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door 2 toepassingen: de zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Door gebruik te maken van de zonneboiler-vergelijker lees je handige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Hengelo.

zonneboiler systeem installeren in 7255

 • Een zonneboiler is perfect om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1350.
 • Een alledaags gezin in Bronckhorst stookt 1750 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 10%. Concreet: een flinke geldbesparing van wel €70 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7255
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Hengelo vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water uit de kraan. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een geschikte zonneboiler installateur in Hengelo! Aan de hand van onze vergelijker bekijk je verrassend eenvoudig een betrouwbare installateur die werkt in jullie regio. Daarnaast bestaat er het speciale Energieloket van de gemeente Bronckhorst. Of check Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met ervaren installateurs in je omgeving. Onderstaand tref jij een aantal tips.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Denk aan Solar Keymark, Sterkin, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) gebruikt zonne-energie en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Via het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Dan hebben we dan een naverwarmer (standaard centrale verwarming).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit duurzame systeem kan benut worden voor je watervoorziening en verwarming (CV-installatie). Dit systeem wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Vooral eenvoudig toe te passen voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. dalende prijzen, aantrekkelijke subsidie, een lagere energierekening en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Hengelo. Zo’n systeem is goed te combineren met een warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. Deze krachtige collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Natuurlijk is er nog het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Tegenwoordig zijn er structuren met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De recente kosten zonneboiler Hengelo vinden we terug ergens tussen de €2775 en €3300, met installatie. Dit milieuvriendelijke product heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De feitelijke prijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Als je iets verders scrollt bekijk jij hierover meer info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema vind je voor een variatie aan omstandigheden de kosten en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een doorsnee gezin verbruikt 50 liter water per dag, per bewoner. De stelregel is: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit komt neer op €155 per jaar (energieprijzen september 2023). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Vat inhoudHoeveelheid collectorenVerwachte investeringBesparing per jaar
100 liter1€2.150 – €2.700€65
100 liter2€2.875 – €3.000€105
200 liter2€3.250 – €3.925€135
300 liter3€4.500 – €5.300€160
zonneboiler-kopen-hengelo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  In de basis zijn dit voor- en achternaam + contactgegevens. Belangrijk, want zo weten we naar wie de betreffende informatie verzonden mag worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om te weten hoeveel elektra & gas er verbruikt wordt. Geholpen door deze informatie kan het betreffende bedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Woningomschrijving

  Vertel ons wat meer over de woning. Van belang zijn woonoppervlakte in m2 en de mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef uw wensen door

  Wat heb je precies in gedachten? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke andere systemen geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Je krijgt zo spoedig mogelijk een duidelijke offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Hengelo (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit werd in 2017 uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met alle zonneboilers. Alle installaties die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen al gauw op van €900 tot wel €1400. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Hengelo

 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPS 440l) + 4x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 3166 [KW], €2153 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus VFK 155 H + VMS 8 + VIH S2 250/4 B), vermogen 1371 [KW], €932 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 200 BSV), vermogen 1311 [KW], €891 subsidie.

Naast de welbekende ISDE-subsidie van het RVO hanteert de gemeente Bronckhorst mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.bronckhorst.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Hengelo aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker te overwegen. De zonneboiler regelt het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Hengelo!

 • Warmtepomp: wint warmte via de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. lokale industrie. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!