Zonneboiler Vorden

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Vorden? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het product bestaat uit 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Door gebruik te maken van deze website check je uitgebreide info die helpen bij een zonneboiler kopen in Vorden.

zonneboiler systeem installeren in 7251

 • Een zonneboiler is een populaire manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3000.
 • Er geldt een subsidie tot wel €700.
 • Een gemiddeld huishouden in Bronckhorst verbruikt 1750 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 12%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €145 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7251
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Vorden vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Vorden! Dankzij onze tool ontdek je probleemloos een professionele installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket gemeente Bronckhorst. Of surf naar Qbis.nl waar je een database treft met competente installatiebedrijven in de regio. Verderop vind jij diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een installatie wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Kijk goed na reviews en certificering. Onder andere Sterkin, Solar Keymark, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om warm tapwater te realiseren. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Middels de zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door middel van de leidingen gaat de warme vloeistof naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (de gasketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is een interessante optie. Een zonneboiler combiketel is een integratie van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit duurzame product zorgt voor het warme water en de verwarming van de woning. Het product heeft de volgende onderdelen: een groot voorraadvat, zonnecollectoren, een pomp en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor consumenten met een hoog warmwater-gebruik. Door lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Vorden. Dit apparaat rendeert ook uitstekend samen met een innovatieve warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Ook hebben we nog het buffervat. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Op dit moment kan men ook kiezen voor het buffervat geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Vorden variëren tussen €2650 en €4200, met installatie. Het product kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op de hoeveelheid zonnecollectoren, de eigenschappen van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website lees jij uitgebreide info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
Hierna lees jij voor een aantal gevallen de geschatte prijs en gemiddelde besparing per jaar. Naar gelang je meer warm water verbruikt, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Uitgangspunt: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €165 per jaar (energieprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, dit maakt de investering nog interessanter.

Vat inhoudAantal collectorenGemiddelde prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.625€55
100 liter2€2.825 – €3.125€95
200 liter2€3.275 – €3.950€145
300 liter3€4.550 – €5.100€175
zonneboiler-kopen-vorden

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Belangrijk zijn adres en contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & elektra je op dit moment verbruikt. Met deze data kan de installateur bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Woningtypering

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan de omvang en de staat van de isolatie. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Vertel ook welke duurzame warmtebronnen aanwezig zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verzend het formulier. U krijgt zeer binnenkort een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Vorden (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze subsidie is recentelijk nog aantrekkelijker geworden. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Via de overheid (RVO) treft u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle systemen die worden genoemd bieden een tegemoetkoming. De subsidies lopen uiteen tussen de €650 tot wel €1125. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Vorden

 • Solarico/Euroterm (1x(UniQube SQ-BPS 440l) + 3x(UniPlate 2,5 SB)), vermogen 2926 [KW], €1990 subsidie.
 • Vaillant (auroSTEP plus 2x VFK155 V + VMs8 + VIHS1 150/4B), vermogen 1913 [KW], €1301 subsidie.
 • Clima XL BV (Quantum Duo 150 BSV), vermogen 1012 [KW], €688 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidielevert de gemeente Bronckhorst wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Bezoek www.bronckhorst.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Vorden aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? In een dergelijke situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Je stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Mogelijk zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Vorden!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijvoorbeeld de omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van o.a. een fabriek. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!