Zonneboiler Warnsveld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Een zonneboiler kopen in Warnsveld? Middels een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa 50% van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat uit twee aspecten: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij zonneboilerrevolutie.nl tref je handige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Warnsveld.

zonneboiler systeem installeren in 7231

 • Een zonneboiler is een slimme manier om zelf warm water te produceren.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €3100.
 • Subsidies lopen op tot wel €900.
 • Een alledaags gezin in Zutphen gebruikt 1300 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 10%. Dat komt overeen met mogelijk besparing van wel €160 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteZutphen
Postcode7231
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2560 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Een zonneboiler installateur in Warnsveld vergelijken

Zo’n 60 – 70% van van onze maandelijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en maak een keuze voor een professionele zonneboiler installateur in Warnsveld! Door middel van de zonneboiler-vergelijker achterhaal je verrassend eenvoudig een goede installateur in jouw eigen woonplaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket van de gemeente Zutphen. Of ga naar de website echteinstallateur.nl voor een schema met betrouwbare installateurs in de buurt. Hieronder check je nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Check ook op verhalen van andere klanten en certificering. Bekijk eens Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, KviNL, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Gebruikmakend van het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor heet water (buffervat). Van november tot en met februari wordt het water niet warm genoeg. Geen nood, dan kan de naverwarmer dit compenseren (standaard centrale verwarming).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Het product regelt het warme water en uiteraard centrale verwarming. Deze duurzame installatie houdt in: een pomp, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? In een dergelijke situatie heb je de (ingebouwde) CV-brander. Vooral toegepast door grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor huishoudens met een hoog warmwaterverbruik. Vanwege interessante aanschafprijzen, aanlokkelijke subsidies, een interessante besparing en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Warnsveld. Deze oplossing wordt soms ook geïntegreerd met een slimme warmtepomp of zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het voorraadvat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Tegenwoordig zijn er installaties met het voorraadvat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Warnsveld schommelen tussen de €2850 en €4350, met installatie. Dit systeem heeft een geschatte levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. Het tarief wordt bepaald door de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl lees je hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek jij voor meerdere gevallen de kosten en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe korter de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In principe is het zo: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €130 per 12 maanden (gasprijzen oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.700€65
100 liter2€2.900 – €3.150€90
200 liter2€3.275 – €3.925€145
300 liter3€4.575 – €5.400€150
zonneboiler-kopen-warnsveld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Van belang zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig weten we naar wie de benodigde info verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel gas en elektriciteit er verbruikt wordt. Via het energieverbruik kan het installatiebedrijf bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Soort woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan de inhoud en de staat van de isolatie. Belangrijk daarbij is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Waar ben je precies naar op zoek? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combiketel inclusief zonnepanelen? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er voorhanden zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en dien de aanvraag definitief in. Je krijgt snel een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Warnsveld (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Wat zijn de voorwaarden van de subsidieregeling?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze is recentelijk verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan hiervan gebruik maken. Via de overheid (RVO) staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle types die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €825 tot €1850. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Warnsveld

 • Navetto (WPB270/NERO6,4), vermogen 2326 [KW], €1582 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG400CS1ww2xPro18), vermogen 3172 [KW], €2157 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 5-HBB500L), vermogen 3363 [KW], €2287 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Zutphen mogelijk nog een extra vergoeding. Doorzoek www.zutphen.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Warnsveld aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet jou van een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Warnsveld!

 • De warmtepomp: haalt energie door gebruik te maken van de bodem of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een geselecteerde positie in je woning. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van lokale industrie. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!