Zonneboiler Baak

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Baak? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product bestaat in de basis uit twee onderdelen: natuurlijk een zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Via deze website ontdek jij accurate raadgeving die helpen bij een zonneboiler kopen in Baak.

zonneboiler systeem installeren in 7223

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3200.
 • Subsidies lopen op tot wel €1650.
 • Een gemiddeld huishouden in Bronckhorst stookt 1750 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 13%. Oftewel, een potentiële besparing tot wel €95 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7223
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Baak vergelijken

Het grootste deel van onze energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en maak een keuze voor een betrouwbare zonneboiler installateur in Baak! Geholpen door onze vergelijker tref je simpel en snel een vakbekwame installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Bronckhorst. Of probeer echteinstallateur.nl voor informatie over ervaren installateurs uit de gemeente. In onderstaande box check je nog wat adviezen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een installatie moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Check ook op beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Onder andere Zonnekeur, KviNL, Sterkin, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector gebruikt zonne-energie en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Aan de hand van het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. Van november tot en met februari is de werking niet optimaal. In dat geval biedt de naverwarmer ondersteuning (de traditionele ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Zo’n zonneboiler combiketel is een slimme combi van een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product voorziet in warm tapwater (douche, keuken) en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke product behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie zorgt de CV-brander voor de rest. Bovenal aantrekkelijk voor bovengemiddelde woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor gezinnen die veel warm water uit de kraan halen. Door lage winkelprijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Baak. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

Uiteraard moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Tevens hebben we nog het buffervat. Doorgaans heeft zo’n vat een volume van 250 – 300 liter. Op dit moment zijn er voorbeelden met het voorraadvat voor warm water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Baak schommelen tussen de €2750 en €3600, met installatie inclusief. Dit product kan worden gebruik voor een periode van gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de aard van de zonnecollectoren, de eigenschappen van een warm-water buffervat, en de kosten van het installatiebedrijf. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Hierna bekijk jij meer specificaties.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor meerdere situatiesde geschatte prijs en een schatting van de besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, hoe korter de terugverdientijd. We gaan vaak uit van een verbruik van circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit komt neer op €105 per jaar (gasprijzen oktober 2022). Het gastarief gaat toenemen, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.250 – €2.650€70
100 liter2€2.875 – €3.100€75
200 liter2€3.175 – €3.950€145
300 liter3€4.550 – €5.000€180
zonneboiler-kopen-baak

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Het betreft jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de info verzonden zal worden. Wat volgt is een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom en gas je op dit moment verbruikt. Via het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Van belang zijn leefruimte (m2) en welke isolatie er is aangebracht. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de totale dakoppervlakte.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Wat heb je precies in gedachten? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een systeem met CV-ketel en panelen? Vertel ook welke CO-2 besparende producten er in de woning zijn (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en verzend het formulier. Jij krijgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte via een zonneboiler monteur in Baak (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden verbreed. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de site van RVO is een apparatenlijst te vinden met alle zonneboilers. Alle installaties die benoemd worden komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies variëren van €975 tot €1150. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Baak

 • Navetto (WPB200/NERO4,8), vermogen 1508 [KW], €1025 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG500CS1ww1xPro24), vermogen 1995 [KW], €1357 subsidie.
 • Zizon (ZiZon VLP-Blue 2-150L), vermogen 1727 [KW], €1174 subsidie.

Afgezien van de reeds besproken subsidieregeling verstrekt de gemeente Bronckhorst mogelijkerwijs een speciele lening. Ga naar www.bronckhorst.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Baak aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Heb je genoeg dakoppervlak? In deze situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (bij een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan je middels zonnepanelen zelfstandig opwekken. Bovendien zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Baak!

 • De warmtepomp: haalt warmte via de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood panelen: voorziet in een aangename warmte in een specifieke plek in het huis. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!