Zonneboiler Kring van Dorth

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Kring van Dorth? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie kent twee zaken: een zonnecollector op het dak en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker vind je actuele informatie die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Kring van Dorth.

zonneboiler systeem installeren in 7216

 • Een zonneboiler is een slimme manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €3000.
 • Subsidies lopen op tot wel €1800.
 • Een gemiddeld gezin in Lochem stookt 1790 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 11%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €65 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7216
Netnummer0573 (+31573)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Kring van Dorth vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt voort uit gasverbruik. Voor de centrale verwarming en uiteraard voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom ontevredenheid achteraf, en kies voor een competente zonneboiler installateur in Kring van Dorth! Door gebruik te maken van deze website achterhaal je verrassend eenvoudig een erkende installateur uit de buurt. Of bezoek eens het speciale Energieloket van de gemeente Lochem. Of surf naar de website Qbis.nl voor lijstjes met geschikte installateurs uit jouw provincie. In de volgende paragraaf tref jij nog wat adviezen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met recensies en certificering. Onder andere KviNL, Zonnekeur, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het buizensysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar een warm-water voorraad buffersysteem. In de koudere maanden zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (gasgestookte ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem voorziet in je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan regelt de CV-brander de rest. Met name eenvoudig toe te passen voor grotere huishoudens die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is met name relevant voor families die veel warm water gebruiken. Door aantrekkelijke prijzen, hoge tegemoetkomingen, een significante afname van het gasverbruik en bewustere CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Kring van Dorth. Deze installatie kan nog duurzamer zijn i.c.m. een warmtepomp installatie of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moet je beschikken over ruimte voor zonnecollectors. De collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), ze bedekken dus niet het hele dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Natuurlijk heb je een plekje nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag zijn er voorbeelden met een voorraadvat geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De verwachte kosten zonneboiler Kring van Dorth fluctueren tussen de €2975 en €3700, met installatie. Dit product hoort mee te gaan voor doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt bekijk je uitgebreide info.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In het volgende schema bekijk je voor een variatie aan gevallen de totaalprijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe interessanter de besparing. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). De stelregel is: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Omgerekend €155 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). Gas wordt duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud buffervatCollectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.600€65
100 liter2€2.800 – €3.075€100
200 liter2€3.275 – €3.975€120
300 liter3€4.450 – €5.300€170
zonneboiler-kopen-kring-van-dorth

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Van belang zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zodanig weten we naar wie verdere info verstuurd mag worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om te weten hoeveel stroom & gas het huis per jaar nodig heeft. Middels deze gegevens kan de installateur een goed advies geven.

 3. Type huis

  Eigenschappen van de woning ingeven. Denk aan aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met het soort dak (schuin of plat) en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Waar ben je precies naar op zoek? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie met zonnepanelen en ketel? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Offertes opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en klik op versturen. U ontvangt z.s.m. een complete offerte via een zonneboiler monteur in Kring van Dorth (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Sinds 2016 kennen we de ISDE-subsidie. Deze regeling werd jaren geleden verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Op de site van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle systemen die daarin genoemd worden doen mee met de regeling. De subsidies liggen zo tussen de €725 tot €1250. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Kring van Dorth

 • HRsolar (Nero 4 / 300D combi), vermogen 2214 [KW], €1506 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG1000CS1ww3xPro18), vermogen 3640 [KW], €2475 subsidie.
 • AJM Zonne-energie (AJM 96-1000), vermogen 3556 [KW], €2418 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling biedt de gemeente Lochem een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.lochem.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Kring van Dorth aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb jij een groot dakoppervlak? In zo’n scenario zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je verbruikt wel meer stroom. Je stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Mogelijk zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Kring van Dorth!

 • Warmtepomp: haalt warmte uit bijv. de buitenlucht, water of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een bepaalde plek in de kamer. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. een industrieterrein. In geselecteerde gebieden beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!