Zonneboiler Eefde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Interesse in een zonneboiler in Eefde? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water op zonne-energie. Je bezuinigt grofweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. De installatie kent 2 toepassingen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Middels onze vergelijker vind je waardevolle details over een zonneboiler kopen in Eefde.

zonneboiler systeem installeren in 7211

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4500.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1200.
 • Een alledaags gezin in Lochem gebruikt 1790 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Dit houdt in een potentiële besparing tot wel €115 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteLochem
Postcode7211
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31790 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een zonneboiler installateur in Eefde vergelijken

Meer dan de helft van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de verwarming, om te koken en om water op te warmen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en kies altijd een geschikte zonneboiler installateur in Eefde! Door gebruik te maken van zonneboilerrevolutie.nl vind je zonder problemen een erkende installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Lochem. Of klik door naar de website kvinl.nl voor een schema met professionele installatiebedrijven in de buurt. Verderop lees je enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Controleer ook op beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector maakt gebruik van warmte van het zonlicht om water op te warmen. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Aan de hand van het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat voor warm water. In koude maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. Gelukkig is er de naverwarmer (de traditionele ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit is geen probleem. De zonneboiler combiketel is een integratie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Dit milieuvriendelijke systeem zorgt voor warm tapwater (douche, keuken) en een warme woning. Dit product wordt gevormd door een groot voorraadvat, zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval zorgt de CV-brander voor de rest. In de basis toepasbaar op bovengemiddelde woningen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor families die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van aantrekkelijke prijzen, hoge subsidies, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Eefde. Zo’n systeem kan je ook gebruiken samen met een speciale warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Verder heb je ruimte nodig voor een voorraadvat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het buffervat die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler juni 2023

De kosten zonneboiler Eefde fluctueren tussen de €2850 en €3000, met montage. Het product kan worden gebruik voor een periode van plus minus 24 tot 26 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de hoeveelheid zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Als je iets verders scrollt lees je een nadere toelichting.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In het volgende overzicht tref je voor enkele scenario’sde kostprijs en een schatting van de besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe meer je netto gaat besparen. Houd rekening met een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. We hanteren standaard: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Je komt uit op €140 op jaarbasis (gasprijs juni 2023). Gas wordt duurder, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenRealistische prijsBesparing per jaar
100 liter1€2.400 – €2.650€65
100 liter2€2.900 – €3.075€80
200 liter2€3.225 – €3.800€120
300 liter3€4.500 – €5.400€155
zonneboiler-kopen-eefde

Plaatsen in de omgeving:


Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek gegevens

  Denk aan jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor komen wij erachter naar wie de benodigde info verzonden kan worden. Je ontvangt binnen een paar dagen een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Gas- en stroomverbruik invullen

  Het is nodig om inzicht te hebben in hoeveel gas en stroomer verbruikt wordt. Op basis van deze info kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Beschrijf het huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en welke isolatie er is aangebracht. Belangrijk daarbij is ook wat voor soort dak de woning heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Waar ben je precies naar op zoek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of mogelijk een combiketel inclusief zonnepanelen? Beschrijf ook welke alternatieve energiesystemen er in jouw huis staan (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Jij krijgt snel een duidelijke offerte van een zonneboiler monteur in Eefde (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze mogelijkheid is 2 jaar geleden uitgebreid. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan deze aanvragen. Via RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met toegewezen modellen. Alle modellen die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen tussen de €975 tot €1575. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Eefde

 • HRsolar (Nero 3 / 200D Liggend combi), vermogen 1530 [KW], €1040 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG800CS1ww2xPro24), vermogen 3533 [KW], €2402 subsidie.
 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 2079 [KW], €1414 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Lochem mogelijkerwijs een speciele lening. Bezoek www.lochem.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Eefde aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? Goed nieuws, want dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je bespaart veel gas, maar je verbruikt meer kWh stroom. Elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Eefde!

 • Warmtepomp: genereert warmte uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. De warmte wordt gewonnen uit restwarmte van bijv. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!