Zonneboiler Eibergen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Eibergen? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Het systeem wordt gekenmerkt door twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en een warm-water buffervat. Geholpen door zonneboilerrevolutie.nl tref jij veelzijdige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Eibergen.

zonneboiler systeem installeren in 7151

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Prijs: gemiddelde prijs rond €4500.
 • Er geldt een subsidie tot wel €1000.
 • Een alledaags gezin in Berkelland stookt 1610 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 16%. Oftewel, een forse besparing van wel €110 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7151
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Eibergen vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en zoek naar een geschikte zonneboiler installateur in Eibergen! D.m.v. onze website vind je zonder problemen een geschikte installateur werkzaam in jouw omgeving. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Berkelland. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor een database met professionele installatiebedrijven uit de buurt. Onderstaand ontdek je verschillende tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op recensies en kleine lettertjes (certificaten). Je kunt denken aan VCA, KviNL, Zonnekeur, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector gebruikt zonne-energie om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Aan de hand van zon warmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Via het buizenstelsel pompt het systeem de warme vloeistof naar het buffervat. In de koudere maanden wordt de benodigde temperatuur niet bereikt. In dat geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (gasgestookte ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dat is mogelijk. Een zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product regelt je tapwaterbehoefte en verwarming (CV-installatie). Dit systeem bestaat uit een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? Op deze momenten kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder relevant voor gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler wordt aangeraden voor gezinnen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door beperkte aanschafkosten, overheidssubsidie, een betaalbare energienota en lagere CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Eibergen. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de eerste plaats moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dat valt dus best wel mee. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Daarnaast plaatsen ze ook het voorraadvat. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler Eibergen schommelen tussen de €2975 en €3250, met montage. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor ongeveer 25 jaar. De totaalprijs wordt gebudgetteerd middels de aard van de zonnecollectoren, de capaciteit van het buffervat, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) krijg je mogelijk een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor verscheide voorbeeldsituaties de geschatte prijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, hoe meer je netto gaat besparen. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. Vuistregel: een familie bestaande uit 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat resulteert in €100 per jaar (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.650€45
100 liter2€2.950 – €3.175€80
200 liter2€3.275 – €3.850€135
300 liter3€4.600 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-eibergen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Belangrijk zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Zo is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie toegezonden zal worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om boven water te krijgen hoeveel stroom + gas het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van deze data kan de deskundige een beter voorstel doen.

 3. Beschrijf de woning

  Specificeer type woning. Je kunt denken aan de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Vul dit ook aan met aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Specificeer uw wensen

  Naar welke opties kijk je specifiek? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of juist een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Verstrek ook details over of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. Er volgt z.s.m. een persoonlijke offerte bij een zonneboiler monteur in Eibergen (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd in 2017 uitgebreid. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan deze aanvragen. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met alle merken en modellen. Alle modellen op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €950 tot wel €1200. Neem daarbij de volgende voorwaarden in acht:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Voorbeelden van zonneboiler subsidie in Eibergen

 • Clima XL BV (Quantum All-in One Pro 300), vermogen 1010 [KW], €687 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG300CS1ww1xPro24), vermogen 1981 [KW], €1347 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 2035 [KW], €1384 subsidie.

Naast de genoemde ISDE-subsidieverstrekt de gemeente Berkelland soms een extra tegemoetkoming. Zie www.gemeenteberkelland.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Eibergen aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en regelt de centrale verwarming (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Elektriciteit kan je opwekken met zonnepanelen. Ook zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Eibergen!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte door gebruik te maken van de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Maakt gebruik van restwarmte van bijv. productiebedrijven. De dekking is echter niet volledig.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!