Zonneboiler Harreveld

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor een zonneboiler in Harreveld? Via een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Het systeem bestaat in de basis uit 2 onderdelen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Door gebruik te maken van deze website tref jij accurate toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Harreveld.

zonneboiler systeem installeren in 7135

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €4300.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1700.
 • Een doorsnee huishouden in Oost Gelre stookt 1520 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 20%. Dit draait uit op een mogelijk besparing van wel €135 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7135
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Harreveld vergelijken

Meer dan de helft van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Harreveld! Door middel van deze pagina ontdek je probleemloos een professionele installateur die werkt in jullie regio. Tevens kun je terecht bij het Energieloket in de gemeente Oost Gelre. Of bezoek kvinl.nl voor een database met erkende installatiebedrijven in je omgeving. Hierna bekijk je enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Kijk goed na reviews en certificering. Onder andere Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. De werking van het systeem: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. D.m.v. zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Door het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product is toepasbaar voor warm tapwater en een warme woning. Dit milieuvriendelijke product wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er niet genoeg zonne-energie? Dan regelt de CV-brander de rest. Bovenal toepasbaar op gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens met een grote vraag naar warm water. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, RVO subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Harreveld. Dit apparaat kan nog duurzamer zijn i.c.m. een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Als eerste is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. In aanvulling daarop plaatsen ze ook het voorraadvat voor warm water. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Op dit moment kan men ook kiezen voor een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Harreveld liggen tussen de €2975 en €4050, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product heeft een typische levensduur van ongeveer 25 jaar. De prijs kan men berekenen met de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het buffervat voor warm tapwater, het onderhoud en de installatie prijzen. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een aantrekkelijke subsidie. Op deze pagina lees jij een nadere toelichting.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In onderstaande lijst lees jij voor meerdere situatiesde kosten en gemiddelde besparing per jaar. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe interessanter de besparing. Houd rekening met een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. Vuistregel: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €150 per jaar (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.350 – €2.500€55
100 liter2€2.850 – €3.100€80
200 liter2€3.300 – €3.850€125
300 liter3€4.425 – €5.050€150
zonneboiler-kopen-harreveld

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Relevant zijn naam, adres + contactgegevens. Zo weten wij ook naar wie de betreffende informatie verzonden zal worden. Je ontvangt een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel gas & elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van deze gegevens kan de expert een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Beschrijf de woning. Het betreft aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is wat voor dak het huis heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat heb je precies in gedachten? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Jij ontvangt binnen een week een persoonlijke offerte van een zonneboiler monteur in Harreveld (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 verhoogd. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Op de site van RVO download u een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle types die beschreven staan bieden een tegemoetkoming. De subsidies wisselen tussen de €650 tot €1375. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de factuur is voldaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Harreveld

 • Clima XL BV (Quantum All-in One Budget 300), vermogen 904 [KW], €615 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG200CS1ww1xPro18), vermogen 1666 [KW], €1133 subsidie.
 • Vaillant (VPS 500 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 1985 [KW], €1350 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verstrekt de gemeente Oost Gelre mogelijk nog een extra vergoeding. Zie www.oostgelre.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Harreveld aan.

Een systeem met zonnepanelen en een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? In deze situatie is zonneboiler + zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een verwarmde woning (in het geval van een een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. De elektriciteit kan je zelf genereren met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Harreveld!

 • Warmtepomp: genereert energie uit onder andere de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • Infrarood panelen: geeft stralingswarmte af naar een geselecteerde positie in je woning. Kan plaatselijk goed verwarmen.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Restwarmte wordt geleverd door bijv. lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!