Zonneboiler Bredevoort

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Bredevoort? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product wordt opgebouwd door 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. de zonneboiler-vergelijker doorzoek jij waardevolle gegevens aangaande een zonneboiler kopen in Bredevoort.

zonneboiler systeem installeren in 7126

 • Een zonneboiler is perfect om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3600.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €1550.
 • Een gemiddeld gezin in Aalten gebruikt 1500 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 18%. Dit betekent een potentiële besparing tot wel €110 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7126
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Bredevoort vergelijken

Het grootste deel van een gemiddelde energierekening wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en voor warm water uit de kraan. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Kies voor zeker, en maak een keuze voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Bredevoort! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl ontdek je moeiteloos een professionele installateur in jouw eigen woonplaats. Informeer ook eens bij het Energieloket van de gemeente Aalten. Of benader de website kvinl.nl voor lijstjes met professionele installateurs in je omgeving. Bijgaand vind jij verschillende tips.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Een goede zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om referenties en relevante keurmerken. Dit zijn o.a. KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Solar Keymark, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zon als energiebron en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het modulaire systeem wordt deze warmte overgebracht naar het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt het water niet warm genoeg. Dan hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is sterk in opkomst. De dergelijke zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Deze installatie is geschikt voor warm tapwater (douche, keuken) en verwarming (CV-installatie). Dit duurzame product wordt gekenmerkt door een groot voorraadvat, een pomp, geïntegreerde cv brander en natuurlijk zonnecollectoren. Is er een gebrek aan zonne-energie? In die situatie regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats relevant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler wordt aangeraden voor families die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Door dalende prijzen, ISDE subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Bredevoort. Dit apparaat werkt ook uitstekend in combinatie met een lucht-water warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het buffervat. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Vandaag de dag kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor warm water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Bredevoort variëren tussen €2900 en €3500, met montage. Dit duurzame systeem kan worden gebruik voor een periode van gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het aantal zonnecollectors, de capaciteit van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl tref jij hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In onderstaande lijst vind je voor diverse omstandigheden de kosten en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een regulier huishouden verbruikt om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat resulteert in €145 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Besparing per jaar
100 liter1€2.250 – €2.500€65
100 liter2€2.750 – €3.100€80
200 liter2€3.250 – €3.900€125
300 liter3€4.450 – €5.250€155
zonneboiler-kopen-bredevoort

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We vragen om naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Zo weten we naar wie de info toegezonden moet worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om duidelijk te hebben hoeveel gas & stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Via deze info kan het betreffende bedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Type huis

  Omschrijf uw woning. Van belang zijn de grootte en de isolatiewaarden. Relevant is ook aan te geven wat voor dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je alleen een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er eventueel al zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt z.s.m. een maatwerk offerte van een zonneboiler monteur in Bredevoort (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze subsidie werd jaren geleden uitgebreid. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, heeft hier recht op. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met toegewezen modellen. Alle producten die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies wisselen tussen de €625 tot €1375. Let op de volgende regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Bredevoort

 • Clima XL BV (Quantum Pro+ PAWT 800 LE-2), vermogen 3816 [KW], €2595 subsidie.
 • Zon&Co (Stroom & Warmte-6 PVT-6.300), vermogen 2098 [KW], €1427 subsidie.
 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3557 [KW], €2419 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Aalten wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Ga naar www.aalten.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Bredevoort aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? Op dat moment zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Bredevoort!

 • Warmtepomp: onttrekt warmte uit bijv. de omgeving.
 • Pelletketel & Pelletkachel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Het systeem draait op speciale houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een geselecteerde positie in je woning. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van lokale industrie. Nog niet breed ingezet in Nederland.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!