Zonneboiler Aalten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Direct een zonneboiler aanschaffen in Aalten? Met behulp van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft van de energiekosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke systeem komt tot stand door twee onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Middels de zonneboiler-vergelijker vind jij toepasbare gegevens m.b.t. een zonneboiler kopen in Aalten.

zonneboiler systeem installeren in 7120

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €4800.
 • Subsidies lopen op tot wel €1100.
 • Een doorsnee gezin in Aalten verbruikt 1500 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €80 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7120
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Aalten vergelijken

Zo’n 60 – 70% van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de basisverwarming en natuurlijk voor heet water. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een professionele zonneboiler installateur in Aalten! Met behulp van zonneboilerrevolutie.nl ontdek je gemakkelijk een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. En andere mogelijkheid is het speciale Energieloket van de gemeente Aalten. Of benader Qbis.nl voor een overzicht met ervaren installateurs in je omgeving. Verderop lees jij belangrijke zaken.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en kleine lettertjes (certificaten). Bekijk eens Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt gebruik van warmte van het zonlicht om warm tapwater te realiseren. Hoe gaat dit proces in z’n werk? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan het wel 90 graden worden. Gebruikmakend van het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden haalt het water niet de gewenste temperatuur. In dat geval gebruikt het systeem de naverwarmer (de gasketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Liever een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit systeem kan gebruikt worden voor warm tapwater (douche, keuken) en aangename temperaturen (CV). Dit duurzame product wordt gekenmerkt door zonnecollectoren, een pomp, geïntegreerde cv brander en een buffervat. Is er een gebrek aan zonne-energie? Dan is de CV-brander nodig. Voornamelijk toegepast door grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is het een interessante investering voor mij?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor gezinnen die veel warm water gebruiken. Omwille van scherpe prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en bewustere CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Aalten. Deze installatie is goed te combineren met een (hybride) warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

In de basis is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Tevens moet er ruimte zijn voor een warm-water buffervat. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er oplossingen een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler mei 2024

De meest recente kosten zonneboiler Aalten vinden we terug ergens tussen de €2400 en €3650, met installatie inclusief. Dit duurzame systeem hoort mee te gaan voor gewoonlijk 25 jaar. De totaalprijs wordt bepaald door de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een aantrekkelijke subsidie. In het volgende kopje vind je hoe dit precies zit.

Hoeveel kan ik besparen met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor verscheide scenario’sde kostprijs en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, hoe meer je netto gaat besparen. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Experts zeggen vaak: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dat resulteert in €155 per jaar (gasprijzen mei 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte prijs Besparing p/jaar
100 liter1€2.150 – €2.650€70
100 liter2€2.875 – €3.100€95
200 liter2€3.225 – €3.975€130
300 liter3€4.425 – €5.400€180
zonneboiler-kopen-aalten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Dan is het helder naar wie de productinfo verzonden zal worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een regionaal installatiebedrijf.

 2. Stroom- en gasverbruik invullen

  Het is nodig om onderzoek te doen naar hoeveel gas & stroomer in het huishouden gebruikt wordt. Met behulp van deze statistieken kan het installatiebedrijf een voorstel op maat bieden.

 3. Huisomschrijving

  Vul in wat voor soort huis u heeft. Het betreft aantal kamers en wat er aan isolatie is gedaan. Wat we ook graag willen weten is aan te geven wat voor dak u heeft en hoeveel ruimte er op het dak is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Verstrek ook details over welke alternatieve energiesystemen er beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Er is nog ruimte voor persoonlijke opmerkingen, en druk op de versturen-knop. U krijgt binnen een week een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Aalten (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is recentelijk uitgebreid. Elke Nederlander die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met beschikbare modellen. Alle systemen die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €550 tot wel €1025. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Aalten

 • HRsolar (HRS120/2,5), vermogen 1351 [KW], €919 subsidie.
 • Dijkman Energy Systems (DES High Power 200-40), vermogen 3223 [KW], €2192 subsidie.
 • Rivusol (Radiant S250/2-45T), vermogen 2224 [KW], €1512 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVObiedt de gemeente Aalten wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.aalten.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Aalten aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en stuurt vloerverwarming/radiatoren aan (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Ook zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Aalten!

 • De warmtepomp: wint warmte door gebruik te maken van de buitenlucht of bodem.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een innovatieve en trendy gasloze verwarming. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Toevoer restwarmte uit processen van o.a. productiebedrijven. Dit is niet landelijk beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente