Zonneboiler De Heurne

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in De Heurne? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem heb je feitelijk gratis warm water. Je bespaart circa de helft op je kosten voor warm water. Dit duurzame product bestaat in de basis uit 2 toepassingen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. D.m.v. deze website bekijk jij handige toelichtingen over een zonneboiler kopen in De Heurne.

zonneboiler systeem installeren in 7095

 • Een zonneboiler is een populaire manier om zelf je warmte tapwater te genereren.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €850.
 • Een standaard woning in Aalten gebruikt 1500 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 17%. Dit mondt uit in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €155 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Postcode7095
Netnummer0315 (+31315)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in De Heurne vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in De Heurne! Middels onze tool achterhaal je verrassend eenvoudig een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket, een initiatief van de gemeente Aalten. Of ga naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met competente installatiebedrijven uit jullie streek. Hierna check je diverse aanbevelingen.

 • Vraag bij ten minste 2 bedrijven een offerte op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om reviews en kleine lettertjes (certificaten). Zoals bijv. KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Middels het leidingstelsel wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. Wanneer de zon amper schijnt wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario springt de naverwarmer bij (de gasketel).

Ik wil de zonneboiler combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Deze zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit duurzame systeem zorgt voor heet water in huis en natuurlijk een warm huis (CV). Dit milieuvriendelijke systeem heeft de volgende onderdelen: zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. Voornamelijk een rendabele oplossing voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor huizen met een hoog warmwater-gebruik. Omwille van lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in De Heurne. De (zonneboiler is goed te combineren met een slimme warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Allereerst is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, dat bedekt dus niet een heel dak. Daarnaast kunnen dan zonnepanelen geplaatst worden. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop hebben we nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. Op dit moment zijn er installaties met het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De kosten zonneboiler De Heurne liggen tussen de €2875 en €3650, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product kan worden gebruik voor een periode van ongeveer 25 jaar. De uiteindelijke prijs komt tot stand door de aard van de zonnecollectoren, de inhoud van het buffervat, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een duurzaamheidssubsidie. Op deze pagina check je hierover meer info.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
In de tabel hieronder vind jij voor velerlei omstandigheden de aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan stijgt het rendement. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het energieverbruik voor warm tapwater. Dat komt neer op €100 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud vatAantal collectorenRealistische kostenJaarlijkse besparing
100 liter1€2.050 – €2.575€45
100 liter2€2.800 – €3.000€85
200 liter2€3.250 – €3.900€140
300 liter3€4.525 – €5.350€185
zonneboiler-kopen-de-heurne

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Relevant zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Op die manier weten we naar wie de informatie verzonden mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas & stroomer verbruikt wordt. Middels deze info kan de vakman een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Soort woning

  Omschrijf uw woning. Het betreft de grootte en of de woning goed geïsoleerd is. Interessant is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Vertel ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en dien de aanvraag definitief in. Jij ontvangt binnen afzienbare tijd een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in De Heurne (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid is in 2017 verder verruimd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle merken op deze lijst zijn geschikt voor subsidie. De subsidies lopen uiteen tussen de €525 tot €1075. Wel zijn er een aantal regels:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en de factuur moet beschikbaar zijn
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in De Heurne

 • Clima XL BV (Quantum Pro 800 LE-2), vermogen 3228 [KW], €2195 subsidie.
 • ATAG (ALEC (Zonneboilercombi) 200-7,5m2), vermogen 3055 [KW], €2227 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3291 [KW], €2238 subsidie.

Behalve de subsidie van het RVObiedt de gemeente Aalten een speciale duurzaamheidslening of regeling. Surf naar www.aalten.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte De Heurne aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In zo’n scenario is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en regelt de centrale verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Tevens kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in De Heurne!

 • De warmtepomp: haalt energie a.d.h.v. de omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. een industrieterrein. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!