Zonneboiler Winterswijk

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Behoefte aan een zonneboiler in Winterswijk? Middels een zonneboiler systeem genereer je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg de helft op je kosten voor warm water. Dit milieuvriendelijke product kent 2 delen: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Dankzij onze vergelijker tref je toepasbare adviezen die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Winterswijk.

zonneboiler systeem installeren in 7101

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3400.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €950.
 • Een alledaags gezin in Winterswijk verbruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler reduceert het gasverbruik met 17%. Dit betekent een mogelijk besparing van wel €95 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7101
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Winterswijk vergelijken

Meer dan de helft van onze energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Zorg dat je niet teleurgesteld raakt, en selecteer een geschikte zonneboiler installateur in Winterswijk! Via onze vergelijker achterhaal je snel een geschikte installateur in jouw eigen woonplaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket van de gemeente Winterswijk. Of benader kvinl.nl voor een overzicht met betrouwbare installatiebedrijven uit de buurt. Hieronder achterhaal jij nog wat adviezen.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie moet wel 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Je kunt denken aan VCA, Sterkin, KviNL, Zonnekeur, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte om water te verwarmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Door warme lucht (zon) kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. D.m.v. het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat voor warm water. In de koudere maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval kan de naverwarmer dit compenseren (de gasketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Een Zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Deze duurzame installatie draagt zorg voor het warme water en de verwarming van de woning. Deze milieuvriendelijke installatie heeft de volgende onderdelen: geïntegreerde cv brander, een pomp, zonnecollectoren en een buffervat voor opslag warm water. Is er sprake van beperkt zonlicht? In dat geval regelt de CV-brander de rest. Vooral relevant voor grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families met een hoog warmwaterverbruik. Dankzij lagere prijzen, overheidssubsidie, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Winterswijk. De (zonneboiler rendeert ook uitstekend samen met een lucht-water warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

In de basis is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Zorg er wel voor dat de collector/panelen niet in de schaduw komen. Natuurlijk moet er ruimte zijn voor het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Afhankelijk van jouw verbruik is deze 80 – 300 liter groot. Momenteel zijn er systemen met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De geschatte kosten zonneboiler Winterswijk variëren tussen €2475 en €3300, met installatie. Deze installatie kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door het soort zonnecollectoren, de specificaties van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een royale subsidie. Hierna ontdek je een nadere toelichting.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende schema ontdek je voor een paar gevallen de totaalprijs en een schatting van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je kosten voor warm water. Dit is plus minus €65 per 12 maanden (gasprijzen juli 2024). Het gastarief gaat toenemen, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte prijs Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.650€40
100 liter2€2.950 – €3.150€85
200 liter2€3.150 – €3.825€125
300 liter3€4.475 – €5.050€150
zonneboiler-kopen-winterswijk

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Op die manier is het helder naar wie de informatie verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is noodzakelijk om na te gaan hoeveel stroom en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Met het energieverbruik kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type woning

  Omschrijf uw woning. Het betreft aantal kamers en of de woning goed geïsoleerd is. Goed om te noemen is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Omschrijf daarnaast welke duurzame energiebronnen er geplaatst zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en druk op verstuur. Er volgt snel een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Winterswijk (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Dit is in 2017 verbreed. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, kan een verzoek indienen. Op RVO.nl staat een apparatenlijst met toegewezen modellen. Alle systemen die benoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €925 tot wel €1350. Wel zijn er een aantal regels:

 • Pas na montage mag subsidie worden aangevraagd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Winterswijk

 • 2-improve energy (HYG400CS1ww1xPro18), vermogen 1676 [KW], €1140 subsidie.
 • Econo (S8HPCPC-150-eco), vermogen 788 [KW], €536 subsidie.
 • PLEION (ECO DUO ECLIPSE 2 – 800 – 5 ECLIPSE), vermogen 2801 [KW], €1905 subsidie.

Behalve de interessante ISDE-regeling verschaft de gemeente Winterswijk een groene lening of kleine subsidie. Doorzoek www.winterswijk.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Winterswijk aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In een dergelijke situatie de zonneboiler met zonnepanelen combineren een goede mogelijkheid. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en voorziet in de (CV-installatie) verwarming (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij zijn er nog flink wat duurzame opties waar je uit kunt kiezen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie wat zorgt voor een gasvrije woning in Winterswijk!

 • Een warmtepomp: genereert warmte middels de lucht of stromend water.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: bereikt met stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente