Zonneboiler Winterswijk Ratum

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Winterswijk Ratum? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. De installatie komt tot stand door twee delen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Dankzij onze website tref jij accurate info over een zonneboiler kopen in Winterswijk Ratum.

zonneboiler systeem installeren in 7106

 • Een zonneboiler is een populaire manier om je eigen warm water duurzaam op te wekken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €4300.
 • Er geldt een subsidie tot wel €850.
 • Een gemiddeld huishouden in Winterswijk verbruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 13%. Dit draait uit op een interessante besparing van +/- €75 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7106
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Winterswijk Ratum vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en natuurlijk voor heet water. Ook zo’n innovatieve en goedkope zonneboiler op je dak? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een professionele zonneboiler installateur in Winterswijk Ratum! Dankzij zonneboilerrevolutie.nl vind je gemakkelijk een professionele installateur uit de buurt. En andere mogelijkheid is het Energieloket gemeente Winterswijk. Of check de website echteinstallateur.nl voor informatie over vakbekwame installatiebedrijven uit de buurt. Onderstaand check je belangrijke zaken.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Vraag ook om reviews en certificering. Dit zijn o.a. Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Zonnekeur, KviNL, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. Middels de warmte van de zon vind verhitting van een vloeistof plaats (tot 90 graden). Via het leidingstelsel volgt de vloeistof zijn weg naar het voorraadvat voor warm water. In koude maanden wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. In zo’n geval hebben we dan een naverwarmer (de traditionele ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Veel mensen vragen om een zonneboilercombi. Dit behoort tot de mogelijkheden. Deze zonneboiler combiketel is een koppeling van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Deze milieuvriendelijke installatie is geschikt voor je watervoorziening en de verwarming van de woning. Dit systeem bestaat uit een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In zo’n geval regelt de CV-brander de rest. In de eerste plaats relevant voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor gezinnen met een hoog warmwater-gebruik. Door lage aanschafprijzen, RVO subsidie, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot kiezen mensen voor een zonneboiler plaatsen in Winterswijk Ratum. Deze installatie is goed te combineren met een warmtepomp installatie plus zonnepanelen.

Welke ruimte moet ik beschikbaar hebben?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze krachtige collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dit kunnen de meeste daken wel kwijt. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Uiteraard moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. In september 2022 zijn er structuren met een warm-water buffervat onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Winterswijk Ratum vinden we terug ergens tussen de €2625 en €4400, met monteren & installeren. Dit product heeft een levensduur van om en nabij de 25 jaar. De totaalprijs komt tot stand door de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van een warm-water voorraad buffersysteem, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een interessante subsidie. Verderop vind je meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende schema check je voor velerlei scenario’sde kostprijzen en mogelijke besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. We gaan vaak uit van een verbruik van standaard 50 liter p.p. per dag. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dat komt neer op €160 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Gas wordt duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenVerwachte kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.300 – €2.525€70
100 liter2€2.825 – €3.150€95
200 liter2€3.150 – €3.925€130
300 liter3€4.475 – €5.200€180
zonneboiler-kopen-winterswijk-ratum

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Denk aan voor- en achternaam + contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de betreffende informatie verstuurd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is handig om na te gaan hoeveel elektriciteit en gas het huis per jaar nodig heeft. Middels deze statistieken kan het installatiebedrijf een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Wat belangrijk is zijn de grootte en staat van isolatie. Vul dit ook aan met het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Specificeer uw wensen

  Wat zijn voor jou de minimale eisen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combiketel inclusief zonnepanelen? Omschrijf daarnaast welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en dien de aanvraag definitief in. Je ontvangt binnen een paar dagen een complete offerte van een zonneboiler monteur in Winterswijk Ratum (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Kan ik subsidie aanvragen?

Vanaf 2016 is er de ISDE-regeling. Deze regeling is recentelijk verbreed. Elke huizenbezitter die kiest voor een zonneboiler-systeem, komt in aanmerking. Via het RVO platform kan men een apparatenlijst vinden met alle zonneboilers. Alle producten op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €725 tot wel €1750. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Winterswijk Ratum

 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 300 BST), vermogen 1973 [KW], €1342 subsidie.
 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 200-4,8m2), vermogen 1610 [KW], €1245 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3318 [KW], €2256 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO biedt de gemeente Winterswijk een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.winterswijk.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Winterswijk Ratum aan.

Een combinatie met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? In een dergelijke situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Deze elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Eveneens zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Winterswijk Ratum!

 • De warmtepomp: wint warmte uit onder andere de bodem of lucht.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifieke plek in het huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. een industrieterrein. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!