Zonneboiler Winterswijk Meddo

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Op zoek naar een zonneboiler in Winterswijk Meddo? Aan de hand van een zonneboiler systeem genereer je warm water op een duurzame manier. Je bezuinigt grofweg de helft op je energieverbruik voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door 2 toepassingen: de zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door gebruik te maken van onze website vind je uitgebreide info m.b.t. een zonneboiler kopen in Winterswijk Meddo.

zonneboiler systeem installeren in 7104

 • Een zonneboiler is een slimme manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1600.
 • Een standaard woning in Winterswijk stookt 1510 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 16%. Dit mondt uit in een interessante besparing van +/- €130 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7104
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Winterswijk Meddo vergelijken

Een steeds groter deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en zoek naar een goede zonneboiler installateur in Winterswijk Meddo! Geholpen door onze tool check je snel een vakbekwame installateur die actief is in jouw plaats. En andere mogelijkheid is het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Winterswijk. Of surf naar de website echteinstallateur.nl voor een database met geschikte installateurs uit jouw provincie. In onderstaande box check je diverse aanbevelingen.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijk systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op referenties en relevante keurmerken. Bekijk eens KviNL, Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de warmte van de zon om water op te warmen. Dit werkt als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Middels de warmte van de zon kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. D.m.v. de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar het buffervat. In de koudere maanden is de werking niet optimaal. Gelukkig gebruikt het systeem de naverwarmer (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit product kan gebruikt worden voor warm tapwater en de centrale verwarming. Dit systeem behelst zonnecollectoren, een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bovenal toegepast door gezinnen met 4 personen of meer die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is met name relevant voor families die relatief veel warm water gebruiken. Door o.a. dalende prijzen, hoge tegemoetkomingen, een mooie besparing op energiekosten en beperkte CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Winterswijk Meddo. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een innovatieve warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de basis moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) zijn gemiddelde 4 m2, voor de meeste woningen geen probleem. Resterende ruimte kan ingevuld worden door zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. Uiteraard is er nog een warm-water voorraad buffersysteem. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Momenteel zijn er structuren met het voorraadvat achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Winterswijk Meddo zitten gemiddeld tussen €2850 en €3300, met installatie inclusief. Het product heeft een geschatte levensduur van maximaal 30 jaar. De prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, het volume van het voorraadvat, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een stukje subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl bekijk jij uitgebreide info.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de tabel hieronder ontdek jij voor velerlei gevallen de aanschafprijzen en een indicatie van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Ga uit van een verbruik van ongeveer 50 liter per persoon. De stelregel is: een huishouden van 4 personen bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dit is circa €180 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs van aardgas neemt toe, daarom is de zonneboiler ook enorm in trek.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde kostenBesparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.675€50
100 liter2€2.750 – €3.200€90
200 liter2€3.225 – €3.800€110
300 liter3€4.500 – €5.000€195
zonneboiler-kopen-winterswijk-meddo

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Van belang zijn jouw adres, naam en contactgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info verzonden moet worden. Wat volgt is een offerte van een plaatselijke installateur.

 2. Energieverbruik berekenen

  Het is van belang om een indicatie te hebben van hoeveel elektra + gas je op dit moment verbruikt. Geholpen door deze gegevens kan de expert een voorstel op maat bieden.

 3. Soort woning

  Wat voor soort huis heeft u. Denk aan de omvang en staat van isolatie. Vul dit ook aan met wat voor dak het huis heeft en de beschikbare dakruimte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Gaat het om enkel een zonneboiler aanbieding, of soms een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Geef aan welke CO-2 besparende producten er beschikbaar zijn (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Prijzen & Offerte opvragen

  Voeg een persoonlijke noot toe, en verstuur het formulier. Er volgt zo spoedig mogelijk een offerte op maat van een zonneboiler monteur in Winterswijk Meddo (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. De tegemoetkoming vanuit de overheid is in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke Nederlander die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO is een apparatenlijst te vinden met beschikbare modellen. Alle artikelen die daarin genoemd worden zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies variëren van €500 tot wel €1800. Wel zijn er een aantal regels:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De periode tussen aankoop en installatie is niet langer dan 6 maanden

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Winterswijk Meddo

 • Clima XL BV (Quantum Pro 1000 LE-2), vermogen 3442 [KW], €2341 subsidie.
 • ATAG (ALEC (Zonneboilercombi) 300-7,5m2), vermogen 3125 [KW], €2275 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 3458 [KW], €2351 subsidie.

Naast de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Winterswijk mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.winterswijk.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Winterswijk Meddo aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Heb je genoeg dakoppervlak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een goede mogelijkheid. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor de aansturing van de verwarming (als je kiest voor een zonneboiler combi). Het aardgasverbruik zal nu fors dalen, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De elektriciteit kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Winterswijk Meddo!

 • Een warmtepomp: ontneemt warmte uit onder andere de omgeving.
 • Pelletkachel / Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Houtpellets zorgen voor hoge temperaturen. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Toevoer restwarmte uit processen van een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!