Zonneboiler Winterswijk Huppel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Winterswijk Huppel? Dankzij het zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg 50% van de energiekosten voor warm water. Het systeem wordt gevormd door twee onderdelen: een vlakke plaat/vacuümbuis zonnecollector en een buffervat voor warm tapwater. Door middel van deze website vind jij accurate toelichtingen die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Winterswijk Huppel.

zonneboiler systeem installeren in 7105

 • Een zonneboiler is een praktisch systeem om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €2700.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €750.
 • Een gemiddeld gezin in Winterswijk verbruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 15%. Dit houdt in een aantrekkelijke kostenbesparing tot €130 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7105
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Winterswijk Huppel vergelijken

Een steeds groter deel van onze energiekosten wordt veroorzaakt door gasverbruik. Voor de basisverwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Winterswijk Huppel! Met behulp van de zonneboiler-vergelijker vind je moeiteloos een geschikte installateur uit de buurt. Daarnaast bestaat er het Energieloket van de gemeente Winterswijk. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl waar je een database treft met betrouwbare installatiebedrijven in je omgeving. Hieronder lees je enkele tips waar je op moet letten.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een installatie moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Kijk goed na recensies en voorwaarden (keurmerken). Bekijk eens KviNL, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Zonnekeur, Sterkin, VCA.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. De werking van het systeem: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Middels de zonnewarmte kan het wel 90 graden worden. Aan de hand van het buizenstelsel wordt de hitte overgebracht op het voorraadvat. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. In zo’n geval biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Hoe kan ik mijn CV-ketel combineren met een zonneboiler?

Liever een zonneboilercombi? Dit is een interessante optie. Zo’n zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem regelt warm tapwater (douche, keuken) en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem bevat o.a. een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? Op deze momenten regelt de CV-brander de rest. Vooral toepasbaar op grotere huishoudens met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor mensen die veel warm water uit de kraan halen. Omwille van lagere prijzen, hoge tegemoetkomingen, een lagere energierekening en minder CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Winterswijk Huppel. Dit systeem is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik ongeveer nodig?

In de basis moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Voldoende plaats dus voor nog enkele zonnepanelen. Let op dat ze niet in elkaars schaduw staan. Verder plaatsen ze ook het buffervat. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Vandaag de dag zijn er installaties met een warm-water voorraad buffersysteem achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler december 2023

De verwachte kosten zonneboiler Winterswijk Huppel liggen tussen de €2400 en €4400, inclusief installeren. Dit duurzame systeem gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De prijs wordt gebudgetteerd middels de zonnecollector specificaties, de grootte van het buffervat voor warm tapwater, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een royale subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je een nadere toelichting.

Wat is de mogelijke besparing van een zonneboiler?
Hieronder bekijk jij voor meerdere voorbeeldsituaties de investering en een schatting van de besparing. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, des te aantrekkelijk wordt de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik ongeveer 50 liter per persoon. Uitgangspunt: een huishouden van 4 personen bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €100 per 12 maanden (gasprijzen december 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte prijs Besparing per jaar
100 liter1€2.100 – €2.550€40
100 liter2€2.825 – €3.200€95
200 liter2€3.225 – €3.925€120
300 liter3€4.550 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-winterswijk-huppel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Basisgegevens

  Belangrijk zijn naam, e-mailadres en adresgegevens. Hierdoor is het voor ons duidelijk naar wie de betreffende informatie aangeleverd mag worden. Binnen een week krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik invullen

  Het is belangrijk om een indicatie te hebben van hoeveel elektriciteit en gas er op je aansluiting verbruikt wordt. Op basis van deze data kan de vakman een beter voorstel doen.

 3. Huisomschrijving

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan de omvang en de staat van de isolatie. Vul dit ook aan met wat voor soort dak de woning heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Maak uw aanvraag concreet

  Geef aan wat precies de behoefte is. Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of eerder een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Benoem ook welke alternatieve energiesystemen er aanwezig zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Offertes vergelijken

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. U ontvangt snel een offerte op maat afkomstig van een zonneboiler monteur in Winterswijk Huppel (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe werkt de subsidieregeling?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze mogelijkheid werd in 2017 verbreed. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, komt in aanmerking. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met alle zonneboilers. Alle modellen die beschreven staan doen mee met de regeling. De subsidies schommelen tussen de €825 tot €1650. Wel zijn er een aantal regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Winterswijk Huppel

 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 200 BST), vermogen 1512 [KW], €1028 subsidie.
 • ATAG (ALEC (Zonneboilercombi) 300-10m2), vermogen 3347 [KW], €2426 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1000 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3481 [KW], €2367 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Winterswijk een speciale lokale tegemoetkoming. Surf naar www.winterswijk.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Winterswijk Huppel aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In deze situatie zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en regelt de centrale verwarming (in het geval van een een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je stroomverbruik stijgt. De elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Mogelijk vind je in Nederland meer duurzame mogelijkheden. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Winterswijk Huppel!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit onder andere de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel & Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Je stookt op houtpellets. Kan ook als moederhaard als stand-alone CV fungeren.
 • Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een bepaalde plek in de kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Restwarmte in samenwerking met bijv. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!