Zonneboiler Winterswijk Kotten

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Winterswijk Kotten? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bezuinigt ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie kent 2 onderdelen: een zonnecollector op het dak en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Dankzij deze website bekijk jij actuele raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Winterswijk Kotten.

zonneboiler systeem installeren in 7107

 • Een zonneboiler is een innovatief systeem om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3800.
 • Je hebt recht op subsidies tot wel €950.
 • Een doorsnee gezin in Winterswijk stookt 1510 M3 gas. Een zonneboiler is in staat het gasverbruik te minderen met 18%. Concreet: een potentiële besparing tot wel €95 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7107
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Winterswijk Kotten vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten komt door ons gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en uiteraard voor warm water uit de kraan. Wil jij ook duurzaam warm water met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en ga voor een vakbekwame zonneboiler installateur in Winterswijk Kotten! Aan de hand van deze pagina vind je moeiteloos een vakbekwame installateur uit de buurt. Tevens kun je terecht bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Winterswijk. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een overzicht met betrouwbare installateurs uit jouw provincie. In onderstaande box tref je enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Houd ook rekening met beoordelingen en certificering. Bijvoorbeeld Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, Sterkin, Solar Keymark, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon om water te verwarmen. De werking is als volgt: De zonnecollector bevat weer een speciale vloeistof die niet kan bevriezen. Middels de warmte van de zon kan de vloeistof wel 90 graden worden. Door het buizenstelsel pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffervat. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Gelukkig hebben we dan een naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dit wordt steeds meer toegepast. Een zonneboiler combiketel is een combinatie van een normale HR-ketel en de zonneboiler. Het systeem wordt gebruikt voor je watervoorziening en natuurlijk een warm huis (CV). Dit duurzame systeem bevat o.a. een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Is er sprake van beperkt zonlicht? In zo’n geval is de CV-brander nodig. In de basis eenvoudig toe te passen voor huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huizen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, aantrekkelijke subsidie, een betaalbare energienota en beperkte CO-2 uitstoot willen meer en meer consumenten een zonneboiler plaatsen in Winterswijk Kotten. De (zonneboiler is nog energiezuiniger als je het combineert met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Vanzelfsprekend is er ruimte nodig voor zonnecollectors op het dak. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, ze bedekken dus niet het hele dak. Er blijft dus ruimte om zelf zonne-energie op te wekken. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Daarnaast plaatsen ze ook een warm-water voorraad buffersysteem. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Op dit moment zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water achter het knieschot of tegen het plafond.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De huidige kosten zonneboiler Winterswijk Kotten liggen tussen de €2825 en €3400, met monteren & installeren. Dit systeem hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. Het totale kostenplaatje wordt gebudgetteerd middels het type zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat voor warm water, het onderhoud en de installatie prijzen. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) verreken jij een stukje subsidie. Op deze pagina vind je een nadere toelichting.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees je voor enkele situatiesde aanschafprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Des te groter het warmwaterverbruik, hoe interessanter de besparing. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Vuistregel: een 4-koppig gezin bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Omgerekend €155 op jaarbasis (gasprijzen september 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, dus de besparing neemt de komende jaren toe.

Inhoud voorraadvatCollectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.200 – €2.625€55
100 liter2€2.925 – €3.050€105
200 liter2€3.275 – €3.925€125
300 liter3€4.400 – €5.000€175
zonneboiler-kopen-winterswijk-kotten

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  Belangrijk zijn voor- en achternaam + contactgegevens. Daarmee weten wij ook naar wie de specificaties verstuurd kan worden. Je krijgt vrij snel een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is makkelijk om boven water te krijgen hoeveel elektra + gas er op het adres wordt gebruikt. Door deze informatie kan het installatiebedrijf inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Soort huis

  Specificeer type woning. Het betreft aantal kamers en de mate van isolatie. Interessant is ook het type dak en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Wat is uw wensenlijstje?

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of eerder een combinatie met zonnepanelen en ketel? Vertel ook welke milieuvriendelijke oplossingen er in jouw huis staan (denk dan aan bijv. een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en verstuur jouw aanvraag. U ontvangt snel een heldere offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Winterswijk Kotten (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Dit is 2 jaar geleden verbreed. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan vragen om een vergoeding. Via de overheid (RVO) is de speciale apparatenlijst geplaatst met daarop alle systemen. Alle producten die hierop staan doen mee met de regeling. De subsidies wisselen tussen de €950 tot €1625. Let op de volgende regels:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en er is een bewijs van betaling
 • Installatie en in werking stelling uiterlijk 6 maanden na aankoop

Een aantal voorbeelden van zonneboiler subsidie in Winterswijk Kotten

 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 500 CQP), vermogen 2349 [KW], €1597 subsidie.
 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 380-4,8m2), vermogen 1660 [KW], €1279 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3341 [KW], €2272 subsidie.

Behalve de reeds besproken subsidieregeling faciliteert de gemeente Winterswijk een groene lening of kleine subsidie. Check www.winterswijk.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Winterswijk Kotten aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen de moeite waard. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een verwarmde woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Het resultaat is een lager gasverbruik, maar je verbruikt wel meer stroom. Elektriciteit kan je met zonnepanelen zelf genereren. Verder zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Stuk voor stuk te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Winterswijk Kotten!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit o.a. de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan ook worden aangesloten op de CV-ketel.
 • Infrarood panelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!