Zonneboiler Winterswijk Corle

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met een zonneboiler in Winterswijk Corle? Dankzij het zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bezuinigt grofweg de helft op je kosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt gevormd door twee aspecten: natuurlijk een zonnecollector en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Middels onze website tref jij actuele details die helpen bij een zonneboiler kopen in Winterswijk Corle.

zonneboiler systeem installeren in 7119

 • Een zonneboiler is een handige manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €3900.
 • Subsidies lopen op tot wel €1750.
 • Een gemiddeld huishouden in Winterswijk stookt 1510 M3 gas. Een zonneboiler kan het gasverbruik minderen met 10%. Dit betekent een flinke geldbesparing van wel €150 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7119
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Winterswijk Corle vergelijken

Een steeds groter deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en kies altijd een erkende zonneboiler installateur in Winterswijk Corle! Via deze pagina achterhaal je simpel en snel een goede installateur die actief is in jouw plaats. Informeer ook eens bij het Energieloket, een initiatief van de gemeente Winterswijk. Of check Qbis.nl voor een overzicht met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Hierna lees jij enkele adviezen.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit biedt een sterkere onderhandelingspositie.
 • Neem niet alleen prijs mee in je overweging. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Vraag ook om reviews en voorwaarden (keurmerken). Zoals bijv. Solar Keymark, KviNL, VCA, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector gebruikt warmte uit zonlicht om warm tapwater te realiseren. De werking is als volgt: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. D.m.v. zonnewarmte kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. het leidingsysteem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In de herfst en winter wordt een minimale / ideale temperatuur onhaalbaar. Geen nood, dan is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Een Zonneboilercombi? Dit behoort tot de mogelijkheden. De dergelijke zonneboiler combiketel is een koppeling van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem wordt gebruikt voor je tapwaterbehoefte en de centrale verwarming. Dit duurzame product behelst een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, een pomp en 1 of meer zonnecollectoren. Een gebrek aan zonnewarmte? In zo’n geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Zeker aantrekkelijk voor grote gezinnen die vloerverwarming gebruiken.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

Een zonneboiler is heel interessant voor gezinnen met een hoog warmwaterverbruik. Omwille van aantrekkelijke prijzen, overheidssubsidie, een significante afname van het gasverbruik en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Winterswijk Corle. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een innovatieve warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Uiteraard moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn gemiddelde 4 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop is er nog het buffervat voor warm tapwater. Zo’n vat heeft een volume van circa 100 – 250 liter. Momenteel zijn er voorbeelden met het buffervat t.b.v. verwarmd water verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Winterswijk Corle variëren tussen €2950 en €3200, waarbij installatie is inbegrepen. Dit duurzame product heeft een geschatte levensduur van gemiddeld 20-30 jaar. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld door de zonnecollector specificaties, de capaciteit van het buffervat t.b.v. verwarmd water, en de kosten voor plaatsing en onderhoud. Aan de hand van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina bekijk je hierover meer info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de tabel hieronder bekijk jij voor meerdere gevallen de kostprijs en gemiddelde besparing per jaar. Des te groter het warmwaterverbruik, des te interessanter een zonneboiler is. Een regulier huishouden verbruikt plus minus 50 liter per bewoner (per dag). In principe is het zo: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €180 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Het gastarief gaat toenemen, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte investeringBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.675€45
100 liter2€2.750 – €3.000€80
200 liter2€3.200 – €3.975€130
300 liter3€4.425 – €5.100€150
zonneboiler-kopen-winterswijk-corle

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dit zijn jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Daarmee weten we naar wie verdere info verzonden moet worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is belangrijk om boven water te krijgen hoeveel gas en elektriciteit je op dit moment verbruikt. Met behulp van het verbruik kan de vakman een goed advies geven.

 3. Soort woning

  Beschrijf uw huis. Je kunt denken aan de inhoud en of de woning goed geïsoleerd is. Belangrijk daarbij is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en de totale dakoppervlakte.

 4. Wat heb je precies nodig?

  Naar welke opties kijk je specifiek? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en verstuur het formulier. U ontvangt binnen afzienbare tijd een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Winterswijk Corle (onderhoud en montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Dit is 2 jaar geleden verder verruimd. Elke bewoner die aan de slag wil gaan met een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op de site van RVO staat een database / apparatenlijst met alle merken en modellen. Alle artikelen die beschreven staan zijn gekeurd en doen mee met de subsidieregeling. De subsidies liggen zo tussen de €650 tot €1175. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en er is een betaalbewijs
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Winterswijk Corle

 • Clima XL BV (Quantum Pro+ PAWT 500 LE-2), vermogen 2356 [KW], €1602 subsidie.
 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 380-10m2), vermogen 3185 [KW], €2316 subsidie.
 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 3535 [KW], €2404 subsidie.

Buiten deze subsidie op landelijk niveau verschaft de gemeente Winterswijk mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.winterswijk.nl voor meer informatie of vraag een zonneboiler offerte Winterswijk Corle aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? In dat geval zijn zonnepanelen met een zonneboiler combineren een uitstekende optie. De zonneboiler voorziet jou van “gratis” warm water en zorgt voor een aangenaam warm huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Bovendien zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie voor een gasvrije woning in Winterswijk Corle!

 • Een warmtepomp: haalt warmte door gebruik te maken van de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Je stookt op houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood warmtepanelen: voorziet in een aangename warmte in een afgebakende plek in huis. Niet geschikt als hoofdverwarming.
 • Stadsverwarming: duurzame gasloze verwarming en warm water. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van productiebedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!