Zonneboiler Winterswijk Miste

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Winterswijk Miste? D.m.v. een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart plusminus de helft op je energieverbruik voor warm water. De installatie wordt gekenmerkt door 2 onderdelen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en een warm-water voorraad buffersysteem. Geholpen door onze vergelijker check jij bruikbare adviezen aangaande een zonneboiler kopen in Winterswijk Miste.

zonneboiler systeem installeren in 7109

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om thuis je kraanwater te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €3300.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €1650.
 • Een gemiddeld gezin in Winterswijk gebruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 15%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €55 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7109
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Winterswijk Miste vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten komt door het verbruik van gas. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Overweeg jij de aanschaf van zo’n slimme en goedkope zonneboiler? Voorkom teleurstellingen, en ga in zee met een erkende zonneboiler installateur in Winterswijk Miste! D.m.v. deze pagina bekijk je zonder problemen een goede installateur in jouw eigen woonplaats. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket van de gemeente Winterswijk. Of bezoek de website echteinstallateur.nl voor lijstjes met betrouwbare installateurs uit jullie streek. Verderop lees jij nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Controleer ook op verhalen van andere klanten en relevante keurmerken. Denk aan VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonnecollector op het dak maakt slim gebruik van zonlicht en zit dit uiteindelijk om in warm water. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Middels het buizensysteem wordt de hitte overgebracht op het buffervat voor warm tapwater. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dit scenario dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Aan de slag met een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Het systeem is er voor 2 zaken: het warme water en verwarming (CV-installatie). Deze milieuvriendelijke installatie bestaat uit geïntegreerde cv brander, een pomp, een groot voorraadvat en zonnecollectoren. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment regelt de CV-brander de rest. In de basis een rendabele oplossing voor grote woningen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Is deze investering financieel aantrekkelijk?

De zonneboiler is bij uitstek geschikt voor mensen die relatief veel warm water gebruiken. Als gevolg van lage winkelprijzen, hoge subsidies, een forse besparing en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Winterswijk Miste. Deze oplossing werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

In de eerste plaats moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. De heat pipes of de vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, voor de meeste woningen geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Uiteraard moet je rekening houden met een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag de dag zijn er structuren met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater geïnstalleerd aan de binnenkant van het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De meest recente kosten zonneboiler Winterswijk Miste liggen tussen de €2800 en €3300, inclusief plaatsing. Dit milieuvriendelijke product heeft een levensduur van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs kan men berekenen met het type zonnecollectors, de omvang vanhet voorraadvat voor heet water (buffervat), en de kosten van het installatiebedrijf. Gebruik makend van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Hierna vind je hierover meer info.

Wat is de besparing van een zonneboiler?
In de onderstaande weergave lees jij voor enkele gevallen de investering en een raming van de potentiële besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Ga uit van een verbruik van plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een 4-koppig gezin bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat is +/- €130 op jaarbasis (gasprijs oktober 2022). De gasprijs stijgt, dit maakt de investering nog interessanter.

Inhoud buffervatCollectorenGeschatte kosten Besparing per jaar
100 liter1€2.050 – €2.650€65
100 liter2€2.800 – €3.175€100
200 liter2€3.275 – €3.875€120
300 liter3€4.575 – €5.050€155
zonneboiler-kopen-winterswijk-miste

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  We vragen om naam, e-mailadres en adresgegevens. Zodanig is het duidelijk naar wie de productinfo verstuurd zal worden. Binnen een paar dagen krijg je een offerte van een installatiebedrijf uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om een indicatie te hebben van hoeveel gas + elektra het huis per jaar nodig heeft. Met behulp van het verbruik kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Woningtypering

  Benoem kenmerken van uw woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en wat er aan isolatie is gedaan. Goed om te noemen is ook het type dak en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je aan de slag met enkel een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combinatie-systeem dat samenwerk met CV-ketel en zonnepanelen? Benoem ook welke CO-2 besparende producten er in jouw huis staan (bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en verzend het formulier. U krijgt binnen een paar dagen een maatwerk offerte bij een zonneboiler monteur in Winterswijk Miste (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze regeling is 2 jaar geleden verbreed. Iedere woningeigenaar die kiest voor een zonneboiler-systeem, kan hiervan gebruik maken. Op RVO.nl is de speciale apparatenlijst geplaatst met alle merken en modellen. Alle types die benoemd worden zijn geschikt voor subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €900 tot €1525. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • Vraag de subsidie aan nadat het systeem is gemonteerd
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Enkele voorbeelden van zonneboiler subsidie in Winterswijk Miste

 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 1000 CQP), vermogen 3924 [KW], €2668 subsidie.
 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 380-5,0m2), vermogen 1801 [KW], €1375 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 4 x VFK 155 V), vermogen 3533 [KW], €2402 subsidie.

Behalve deze subsidie op landelijk niveau verstrekt de gemeente Winterswijk een speciale duurzaamheidslening of regeling. Bekijk www.winterswijk.nl voor praktsiche info of vraag een zonneboiler offerte Winterswijk Miste aan.

Zonnepanelen combineren met een boiler?

Voldoende ruimte op je dak? Dan is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme tapwater en draagt zorg voor een (CV) warm huis (bij een zonneboiler combi). Het gasverbruik daalt flink, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. De stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Mogelijk kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Uitstekend te gebruiken in combinatie met een zonneboiler installatie aangaande een gasvrije woning in Winterswijk Miste!

 • De warmtepomp: ontneemt energie uit bijv. ventilatie en bodemwater.
 • Pelletkachel / Pelletketel: duurzaam verwarmen zonder gas. In plaats daarvan gebruik je houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in je woning. Ideaal als extra verwarming.
 • Stadsverwarming: zonder gas toch warm water en centrale verwarming. Dit is mogelijk door gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!