Zonneboiler Winterswijk Woold

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Winterswijk Woold? Geholpen door een zonneboiler systeem heb je warm water met behulp van de zon. Je bespaart pakweg 50% van het aardag dat nodig is voor waterverwarming. Dit milieuvriendelijke product wordt opgebouwd door 2 delen: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Via onze tool vind je praktische gegevens die ondersteuning bieden bij een zonneboiler kopen in Winterswijk Woold.

zonneboiler systeem installeren in 7108

 • Een zonneboiler is een handige manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • De gemiddelde kosten bedragen €4200.
 • Een subsidie bedraagt al gauw €1200.
 • Een gemiddeld huishouden in Winterswijk verbruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler verlaagt het gasverbruik met wel 17%. Oftewel, een mogelijk besparing van wel €160 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7108
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Winterswijk Woold vergelijken

Het leeuwendeel van een doorsnee energiecontract (prijs) komt door het verbruik van gas. Ten behoeve van verwarming en voor warm tapwater. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en ga voor een goede zonneboiler installateur in Winterswijk Woold! Dankzij onze tool check je verrassend eenvoudig een competente installateur die actief is in jouw plaats. Daarnaast bestaat er het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Winterswijk. Of ga naar echteinstallateur.nl voor informatie over competente installateurs in de regio. Verderop vind jij enkele tips waar je op moet letten.

 • Zorg dat je bij meerdere installateurs een offerte opvraagt. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Kies niet blind voor de goedkoopste. Een dergelijke installatie moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Bekijk ook reviews en eventuele keurmerken. Bekijk eens Solar Keymark, Zonnekeur, KviNL, VCA, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de zon als energiebron om warm tapwater te realiseren. Op welke manier ontstaat warmte? In de zonnecollector bevindt zich een bepaalde vloeistof. D.m.v. zonnewarmte wordt een vloeistof verwarmd tot wel 90 graden. Gebruikmakend van het gesloten systeem wordt de vloeistof getransporteerd naar het voorraadvat. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. In dit scenario kan de naverwarmer dit compenseren (meestal de CV-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Het product draagt zorg voor heet water in huis en aangename temperaturen (CV). De installatie houdt in: een groot voorraadvat, geïntegreerde cv brander, zonnecollectoren en een pomp. Een periode met weinig zonlicht? Op deze momenten is de CV-brander nodig. Vooral toepasbaar op grotere huishoudens die beschikken over vloerverwarming.

Hoe interessant is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen die in het dagelijks leven veel warm water gebruiken. Wegens lage winkelprijzen, aantrekkelijke subsidie, een mooie besparing op energiekosten en gereduceerde CO-2 uitstoot laten steeds meer mensen een zonneboiler plaatsen in Winterswijk Woold. Een zonneboiler werkt ook uitstekend in combinatie met een speciale warmtepomp plus zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moet er ruimte zijn op het dak voor de zonnecollectors. Deze heat pipe of vlakke plaat collectors zijn niet heel groot (max 5 m2), dat valt dus best wel mee. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop moet je rekening houden met een warm-water buffervat. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Vandaag zijn er systemen met het voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De meest recente kosten zonneboiler Winterswijk Woold fluctueren tussen de €2600 en €4150, met monteren & installeren. De installatie hoort mee te gaan voor plus minus 24 tot 26 jaar. De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. de hoeveelheid zonnecollectoren, het volume van het voorraadvat voor warm water, de montage en installatiekosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Op onze website bekijk jij hoe dit precies zit.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave vind jij voor een aantal gevallen de investering en besparing op jaarniveau. Hoe hoger jullie warmwatergebruik, dan wordt de investering rendabeler. Gemiddeld gezien is het verbruik plus minus 50 liter per bewoner (per dag). Uitgangspunt: een familie met 4 personen bespaart de helft op je kosten voor warm water. Omgerekend €60 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de gemiddelde besparing per jaar stijgt dus nog verder.

Inhoud vatAantal collectorenGemiddelde investeringJaarlijkse besparing
100 liter1€2.400 – €2.625€65
100 liter2€2.875 – €3.150€95
200 liter2€3.100 – €3.800€120
300 liter3€4.475 – €5.400€200
zonneboiler-kopen-winterswijk-woold

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit naam, e-mailadres en adresgegevens. Daarmee is het duidelijk naar wie verdere info toegezonden kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een erkende installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel gas + elektra het huis per jaar nodig heeft. Met deze informatie kan de expert inschatten welk systeem bij jou past.

 3. Huistypering

  Definieer uw woning eigenschappen. Je kunt denken aan de inhoud en staat van isolatie. Relevant is ook het dak (plat of schuin) te omschrijven en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Geef aan wat precies de behoefte is. Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of soms een zonneboilercombi die samenwerkt met de HR-ketel? Omschrijf daarnaast welke andere systemen in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Verschillende offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en klik op versturen. Je ontvangt z.s.m. een complete offerte via een zonneboiler monteur in Winterswijk Woold (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze mogelijkheid is in 2017 verbreed. Elke bewoner die kiest voor een zonneboiler-systeem, heeft hier recht op. Op RVO.nl is een apparatenlijst te vinden met daarop alle systemen. Alle producten die staan op deze lijst komen in aanmerking voor een subsidie. De subsidies liggen zo tussen de €975 tot wel €1150. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie-aanvragen mogen nooit vooraf worden ingediend
 • De aankoop vond plaats na 1 januari 2016 en de betaling is door jou gedaan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Winterswijk Woold

 • Clima XL BV (Quantum Pro+ 800 CQP), vermogen 3781 [KW], €2571 subsidie.
 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 200-5,0m2), vermogen 1759 [KW], €1346 subsidie.
 • Vaillant (VPS 1500 VPM 20 4 x VFK 155 H), vermogen 3511 [KW], €2387 subsidie.

Afgezien van de interessante ISDE-regeling levert de gemeente Winterswijk een groene lening of kleine subsidie. Check www.winterswijk.nl voor meer uitgebreide info of vraag een zonneboiler offerte Winterswijk Woold aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Voldoende ruimte op je dak? Op dat moment is zonnepanelen met een zonneboiler combineren zeker aan te raden. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en draagt zorg voor de verwarming van je huis (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je gaat wel iets meer stroom gebruiken. Je stroom kan je met zonnepanelen zelf genereren. Daarbij kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Vaak toegepast samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Winterswijk Woold!

 • Warmtepomp: haalt energie uit bijv. de directe omgeving.
 • Pelletketel / Pelletkachel: (lokaal) verwarmen zonder aardgas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een biomassaketel kan zelfs de rol van de CV-ketel overnemen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: werkt op basis van stralingswarmte richting een klein gedeelte van een kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van bijv. lokale industrie. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!