Zonneboiler Winterswijk Brinkheurne

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Overweeg jij een zonneboiler in Winterswijk Brinkheurne? Door gebruik te maken van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart plusminus de helft op je kosten voor warm water. Het product wordt gekenmerkt door twee aspecten: de zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Via deze pagina lees jij omvangrijke raadgeving die van pas komen bij een zonneboiler kopen in Winterswijk Brinkheurne.

zonneboiler systeem installeren in 7115

 • Een zonneboiler is een innovatieve manier om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2600.
 • De subsidies lopen op tot €1600.
 • Een standaard woning in Winterswijk gebruikt 1510 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 18%. Dat komt overeen met forse besparing van wel €125 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7115
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Winterswijk Brinkheurne vergelijken

Veruit het grootste deel van de jaarlijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Ook profiteren van warm water via de zon met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een competente zonneboiler installateur in Winterswijk Brinkheurne! D.m.v. de zonneboiler-vergelijker ontdek je snel een erkende installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het Energieloket in de gemeente Winterswijk. Of ga naar echteinstallateur.nl voor lijstjes met vakbekwame installatiebedrijven uit jouw provincie. Onderstaand achterhaal je belangrijke zaken.

 • Vraag bij meer dan 1 installateur een offerte op. Dit maakt het vergelijken gemakkelijker.
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Zo’n systeem gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op klantervaringen en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Sterkin, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, KviNL, Solar Keymark.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vacuümbuis of vlakke plaat)maakt gebruik van de warmte van de zon en zit dit uiteindelijk om in warm water. De werking is als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Via warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het leidingsysteem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In koude maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. Geen nood, dan biedt de naverwarmer ondersteuning (meestal de CV-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Liever een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Zo’n zonneboiler combiketel is een handige combinatie van een zonneboiler en jouw traditionele HR-ketel. Dit systeem kan benut worden voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Het systeem wordt gevormd door geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er een gebrek aan zonne-energie? In dat geval kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Bijzonder interessant voor grotere huizen die beschikken over vloerverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Een zonneboiler is heel interessant voor huishoudens die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege aantrekkelijke prijzen, aanlokkelijke subsidies, de potentiële gasbesparing en minder CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Winterswijk Brinkheurne. De (zonneboiler kan nog duurzamer zijn i.c.m. een (hybride) warmtepomp plus zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De heat pipes of de vlakke plaat collectors zijn ongeveer 3 m2 tot 5 m2, dat valt dus best wel mee. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Waak ervoor dat beide elkaar niet overschaduwen. Daarnaast moet je rekening houden met het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Vandaag zijn er systemen met een voorraadvat verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2023

De meest recente kosten zonneboiler Winterswijk Brinkheurne fluctueren tussen de €2475 en €4300, met installatie. Het product gaat normaal gesproken mee voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs komt tot stand door het type zonnecollectors, de specificaties van een warm-water voorraad buffersysteem, en de installatie- plus onderhoudskosten. Met de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op deze pagina ontdek jij uitgebreide info.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht ontdek je voor enkele voorbeelden de kosten en mogelijke besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Ga uit van een verbruik van om en nabij de 50 liter p.p. Vuistregel: een doorsnee huishouden (4 personen) bespaart de helft van het gasverbruik voor warm water. Dat komt neer op €115 per 12 maanden (gasprijzen september 2023). De komende jaren zal gas duurder worden, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatHoeveelheid collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.700€45
100 liter2€2.800 – €3.000€95
200 liter2€3.200 – €3.800€115
300 liter3€4.450 – €5.150€200
zonneboiler-kopen-winterswijk-brinkheurne

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  In de basis zijn dit naam, adres + contactgegevens. Op die manier weten wij ook naar wie de benodigde info verstuurd mag worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is noodzakelijk om inzicht te hebben in hoeveel gas + elektra er op je aansluiting verbruikt wordt. Geholpen door deze gegevens kan de installateur een persoonlijk advies aanbieden.

 3. Type woning

  Eigenschappen van de woning ingeven. Het betreft de grootte en staat van isolatie. Vergeet ook niet wat voor dak het huis heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Wat moet er exact voor installatie komen? Ben je in eerste instantie op zoek naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combi met ketel en zonne-energie? Verstrek ook details over welke CO-2 besparende producten er aanwezig zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Ga offertes vergelijken

  Vul eventueel het opmerkingenveld in, en verstuur het formulier. U krijgt zeer binnenkort een offerte op maat via een zonneboiler monteur in Winterswijk Brinkheurne (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoe zit het met de subsidie?

In 2016 is de ISDE-subsidieregeling ingegaan. Deze tegemoetkoming is recent uitgebreid. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem plaatst of laat plaatsen, heeft hier recht op. Via het RVO platform staat een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die staan op deze lijst zijn goedgekeurd door de overheid. De subsidies schommelen tussen de €900 tot wel €1875. Let op de volgende regels:

 • Direct na de aanschaf mag de subsidieaanvraag worden gedaan
 • De aankoop was na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Mogelijkheden voor zonneboiler subsidie in Winterswijk Brinkheurne

 • Clima XL BV (Quantum Pro+ PAWT 300 LE-2), vermogen 2027 [KW], €1378 subsidie.
 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 380-7,5m2), vermogen 2932 [KW], €2144 subsidie.
 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 3 x VFK 155 V), vermogen 3363 [KW], €2287 subsidie.

Naast de interessante ISDE-regeling hanteert de gemeente Winterswijk een speciale duurzaamheidslening of regeling. Zie www.winterswijk.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Winterswijk Brinkheurne aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Is er plek genoeg op het dak? Op dat moment is het combineren van zonnepanelen en de zonneboiler een perfecte keuze. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor een verwarmde woning (bij een zonneboiler combi). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan je zelf genereren met zonnepanelen. Verder kan je kiezen voor andere milieubewuste producten. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Winterswijk Brinkheurne!

 • Warmtepomp: onttrekt energie middels de grond, grondwater of lucht.
 • Pelletketel / Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Zo’n kachel gebruikt duurzame houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: helemaal geen gas meer nodig. Maakt gebruik van restwarmte van een industrieterrein. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!