Zonneboiler Winterswijk Henxel

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Meer weten over een zonneboiler in Winterswijk Henxel? Middels een zonneboiler systeem genereer je feitelijk gratis warm water. Je bespaart pakweg de helft van het gasverbruik voor warm water. Deze duurzame installatie kent 2 toepassingen: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en een voorraadvat voor warm water. Aan de hand van deze website doorzoek jij toepasbare informatie over een zonneboiler kopen in Winterswijk Henxel.

zonneboiler systeem installeren in 7113

 • Een zonneboiler is een slimme manier om met behulp van de zon water te verwarmen.
 • Een doorsnee installatie kost zo’n €2600.
 • Royale subsidieregeling, tot wel €900.
 • Een gemiddeld huishouden in Winterswijk stookt 1510 M3 gas. Een zonneboiler vermindert het gasverbruik met circa 14%. Oftewel, een interessante besparing van +/- €70 op jaarbasis.

ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Postcode7113
Netnummer0543 (+31543)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een zonneboiler installateur in Winterswijk Henxel vergelijken

Veruit het grootste deel van een gemiddelde energierekening komt door het verbruik van gas. Voor de verwarming, om te koken en voor warm tapwater. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom ontevredenheid achteraf, en selecteer een goede zonneboiler installateur in Winterswijk Henxel! Aan de hand van onze website vind je zonder problemen een vakbekwame installateur die werkt in jullie regio. Of bezoek eens het Energieloket, een initiatief van de gemeente Winterswijk. Of surf naar Qbis.nl of Kvinl.nl voor een schema met goede installateurs uit jullie streek. Bijgaand ontdek je een aantal tips.

 • Beperk je niet tot de offerte van 1 installateur. Dit geeft enige sturing bij het maken van een keuze.
 • Uiteraard is niet alleen de laagste prijs belangrijk. Een zonneboiler moet namelijk wel een tijdje (circa 20 jaar) meegaan.
 • Wees scherp op klantervaringen en certificering. Bijvoorbeeld Solar Keymark, Sterkin, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt slim gebruik van zonlicht om water te verwarmen. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door middel van warm zonlicht wordt een speciale vloeistof 90 graden opgewarmd. D.m.v. het buizenstelsel wordt de vloeistof getransporteerd naar het buffervat t.b.v. verwarmd water. Van november tot en met februari wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In zo’n geval dan doet de installatie een beroep op de naverwarmer (de HR-ketel).

Hoe werkt het combineren van een zonneboiler en CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. De zonneboiler combiketel is een slimme combi van jouw zonneboiler met een HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem kan benut worden voor heet water in huis en verwarming (CV-installatie). Het product wordt gevormd door een pomp, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Een periode met weinig zonlicht? Op dat moment kan de CV-brander de benodigde warmte bieden. Voornamelijk toegepast door huishoudens van minimaal 4 mensen die vloerverwarming gebruiken.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is een uitstekende optie voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Als gevolg van beperkte aanschafkosten, hoge subsidies, een forse besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Winterswijk Henxel. Deze installatie rendeert ook uitstekend samen met een warmtepomp of zonnepanelen.

Past een zonneboiler op mijn dak?

Vanzelfsprekend moeten er zonnecollectors op de woning geplaatst worden. Deze krachtige collectors kunnen 4 of 5 m2 groot zijn, een gemiddeld dak kan dit gemakkelijk aan. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. In aanvulling daarop moet er ruimte zijn voor het voorraadvat voor warm water. Deze hebben een inhoud van 100 – 300 liter. In september 2022 zijn er systemen met een warm-water voorraad buffersysteem onder het dak of achter een knieschot.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De geschatte kosten zonneboiler Winterswijk Henxel komen gemiddeld uit tussen €2950 en €4350, waarbij installatie is inbegrepen. Deze duurzame installatie gaat normaal gesproken mee voor gemiddeld 20-30 jaar. De feitelijke prijs is gebaseerd op het aantal zonnecollectors, de eigenschappen van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) is er vaak ruimte voor een interessante subsidie. Op zonneboilerrevolutie.nl vind je uitgebreide info.

Bespaar ik veel geld met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor een variatie aan scenario’sde kostprijzen en de bijbehorende jaarlijkse besparing. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, dan wordt de investering rendabeler. Houd rekening met een verbruik van dagelijks 50 liter per dag (p.p). We hanteren standaard: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dat komt neer op €155 per 12 maanden (gasprijzen september 2022). De prijs voor gas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud vatAantal collectorenGeschatte investering Jaarlijkse besparing
100 liter1€2.000 – €2.500€45
100 liter2€2.775 – €3.025€105
200 liter2€3.150 – €3.975€145
300 liter3€4.400 – €5.100€155
zonneboiler-kopen-winterswijk-henxel

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We vragen om jouw naam, en hoe we contact kunnen opnemen. Belangrijk, want zo weten we naar wie de betreffende informatie aangeleverd kan worden. Je krijgt z.s.m. een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Voer het huidige energieverbruik in

  Het is belangrijk om inzicht te hebben in hoeveel elektra en gas er in het huishouden gebruikt wordt. Met het verbruik kan het installatiebedrijf een voorstel doen voor een bepaald type zonneboiler.

 3. Huistypering

  Omschrijf uw woning. Je kunt denken aan woonoppervlakte in m2 en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en de aanwezige ruimte op het dak (in m2).

 4. Geef aan wat de wensen zijn

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een systeem met CV-ketel en panelen? Benoem ook welke andere systemen eventueel al zijn (denk aan een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Completeer het aanvraagformulier eventueel met een opmerking, en druk op verstuur. Je krijgt snel een gespecificeerde offerte via een zonneboiler monteur in Winterswijk Henxel (onderhoud + montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Heb ik recht op subsidie?

Met ingang van 2016 kan men gebruik maken van de ISDE-regeling. Deze mogelijkheid werd jaren geleden verhoogd. Iedere consument die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan een verzoek indienen. Op de website van RVO treft u een apparatenlijst met een compleet overzicht. Alle apparaten die worden genoemd zijn geschikt voor subsidie. De subsidies variëren van €425 tot €1875. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • Het systeem is niet eerder dan 1 januari 2016 aangeschaft en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler is een half jaar na aankoop geplaatst

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Winterswijk Henxel

 • Clima XL BV (Quantum Pro+ PAWT 200 LE-2), vermogen 1583 [KW], €1076 subsidie.
 • ATAG (Qsolar (Zonneboilercombi) 200-7,5m2), vermogen 2835 [KW], €2078 subsidie.
 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 3 x VFK 155 H), vermogen 3341 [KW], €2272 subsidie.

Naast de landelijke subsidie hanteert de gemeente Winterswijk mogelijkerwijs een speciele lening. Zie www.winterswijk.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Winterswijk Henxel aan.

Kan ik het combineren met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario is het combineren van een zonneboiler met zonnepanelen zeker aan te raden. De zonneboiler zorgt ervoor dat er warm water uit de kraan komt en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (de verwarming gebeurt alleen bij een zonneboiler-combi). Je bespaart veel gas, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Je elektriciteit kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Ook zijn er natuurlijk andere milieuvriendelijke oplossingen. Allemaal perfect te integreren met een zonneboiler installatie met als resultaat een gasvrije woning in Winterswijk Henxel!

 • Een warmtepomp: onttrekt warmte a.d.h.v. de directe omgeving.
 • Pelletkachel & Pelletketel: geen gas en toch een aangenaam verwarmd huis. Het systeem draait op speciale houtpellets. Mogelijkheid om aan te sluiten op de CV installatie.
 • LT Infrarood warmtepanelen: faciliteert warmte middels straling op een bepaalde plek in de kamer. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van plaatselijke bedrijven. Beschikbaar in klein deel van NL’se steden.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!