Zonneboiler Vragender

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Vragender? Met behulp van een zonneboiler systeem maak je duurzaam warm water. Je bespaart ongeveer 50% van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie wordt opgebouwd door 2 zaken: de zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) en het voorraadvat voor heet water (buffervat). Via zonneboilerrevolutie.nl tref jij omvangrijke aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij een zonneboiler kopen in Vragender.

zonneboiler systeem installeren in 7134

 • Een zonneboiler is perfect om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Aanschafprijs: om en nabij de €4200.
 • Subsidies lopen op tot wel €1600.
 • Een doorsnee huishouden in Oost Gelre verbruikt 1520 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dat komt overeen met leuke kostenbesparing van wel €80 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7134
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Vragender vergelijken

Het grootste deel van een doorsnee energiecontract (prijs) is puur gasverbruik. Voor de verwarming van onze woning, en om water op te warmen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kom niet voor verrassingen te staan, en selecteer een erkende zonneboiler installateur in Vragender! Door gebruik te maken van deze website ontdek je snel een erkende installateur in jouw eigen regio. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Oost Gelre. Of probeer de website kvinl.nl voor een database met betrouwbare installatiebedrijven uit jullie streek. Onderstaand lees jij enkele adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Let natuurlijk niet alleen op de prijs. Een dergelijke installatie gaat ten minste 15 tot 20 jaar mee.
 • Wees scherp op referenties en voorwaarden (keurmerken). Bijvoorbeeld Zonnekeur, VCA, Solar Keymark, Sterkin, KviNL.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en is in staat dit te transformeren naar warm tapwater. Dit werkt als volgt: De zonnecollector bestaat uit een buizensysteem met daarin een vloeistof. Door de zonneschijn kan de vloeistof wel 90 graden worden. D.m.v. de leidingen volgt de vloeistof zijn weg naar een warm-water buffervat. Als de zon niet schijnt wordt het water niet warm genoeg. Dan biedt de naverwarmer ondersteuning (gasgestookte ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Prefereer jij een zonneboilercombi? Dit is geen probleem. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een speciale zonneboiler + HR-ketel. Dit product zorgt voor het warme water en de centrale verwarming. Dit milieuvriendelijke systeem behelst een groot voorraadvat, een pomp, zonnecollectoren en een geïntegreerde cv brander. Is er (in de winter) weinig zon? In een dergelijke situatie regelt de CV-brander de rest. Vooral toepasbaar op grote woningen die hun huis verwarmen met lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is met name relevant voor families met een hoog warmwater-gebruik. Als gevolg van interessante aanschafprijzen, hoge subsidies, een forse besparing en bewustere CO-2 uitstoot neemt de interesse toe in een zonneboiler plaatsen in Vragender. Dit apparaat is nog energiezuiniger als je het combineert met een warmtepomp installatie met zonnepanelen.

Heb ik veel ruimte nodig?

Allereerst is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, dat bedekt dus niet een heel dak. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Houd er rekening mee dat de panelen of collectors niet overschaduwd worden. Verder heb je ruimte nodig voor het buffervat t.b.v. verwarmd water. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Tegenwoordig zijn er systemen met het buffervat t.b.v. verwarmd water die al in het dak verwerkt zijn.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De geschatte kosten zonneboiler Vragender fluctueren tussen de €2650 en €3900, met montage. De installatie kan worden gebruik voor een periode van doorgaans 23 tot 27 jaar. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op het type zonnecollectors, de omvang vanhet buffervat t.b.v. verwarmd water, de montage en installatiekosten. Met het toepassen van de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een tegemoetkoming vanuit de overheid. Op onze website check jij hoe dit precies zit.

Hoeveel bespaart een zonneboiler?
Hierna vind jij voor een paar voorbeelden de kostprijs en mogelijke besparing. Hoe groter het verbruik van warm water, dan stijgt het rendement. Een gemiddeld huishouden heeft een verbruik van 50 liter water per dag, per bewoner. In de basis zeggen we: een 4-persoons huishouden bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dit is plus minus €65 per jaar (gasprijzen oktober 2022). De komende jaren zal gas duurder worden, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte investering Besparing p/jaar
100 liter1€2.350 – €2.500€55
100 liter2€2.925 – €3.025€75
200 liter2€3.150 – €3.825€120
300 liter3€4.425 – €5.100€185
zonneboiler-kopen-vragender

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Denk aan naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Op die manier is het duidelijk naar wie de specificaties verstuurd zal worden. Je ontvangt een offerte van een landelijke of lokale installateur.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is essentieel om inzicht te hebben in hoeveel gas en elektriciteit het huis per jaar nodig heeft. Op basis van het energieverbruik kan de deskundige een voorstel op maat bieden.

 3. Type huis

  Benoem kenmerken van uw woning. Denk aan woonoppervlakte in m2 en de isolatiewaarden. Relevant is ook te benoemen wat voor soort dak u heeft en het aantal M2 ruimte dat op het dak beschikbaar is.

 4. Omschrijf specifieke behoeften

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Heeft jouw vraag puur betrekking op een zonneboiler aanbieding, of juist een combinatie met zonnepanelen en ketel? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen beschikbaar zijn (vaak gaat het om een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Benut indien gewenst het opmerkingenveld, en druk op verstuur. U krijgt z.s.m. een gespecificeerde offerte afkomstig van een zonneboiler monteur in Vragender (montage + onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. Deze regeling werd in 2017 nog aantrekkelijker geworden. Elke huizenbezitter die een zonneboiler-systeem laat installeren, heeft hier recht op. Op de website van RVO staat een database / apparatenlijst met daarin alle modellen. Alle producten op deze lijst doen mee met de regeling. De subsidies lopen uiteen tussen de €850 tot wel €1575. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • Subsidie vraag je aan nadat het systeem is geïnstalleerd
 • Aanschaf vind plaats na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • Uiterlijk een half jaar na aankoop is het systeem geplaatst

Meerdere opties voor zonneboiler subsidie in Vragender

 • Clima XL BV (Quantum All-in One Budget 200), vermogen 865 [KW], €588 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG150CS1ww1xPro24), vermogen 193 [KW], €1312 subsidie.
 • Vaillant (VPS 300 VPM 20 2 x VFK 155 V), vermogen 1959 [KW], €1332 subsidie.

Afgezien van de genoemde ISDE-subsidiehanteert de gemeente Oost Gelre wellicht nog een lening of tegemoetkoming. Zie www.oostgelre.nl voor verdere details of vraag een zonneboiler offerte Vragender aan.

Kan ik een boiler koppelen met zonnepanelen?

Ontbreekt het niet aan ruimte op je dak? In zo’n scenario de zonneboiler met zonnepanelen combineren een uitstekende optie. De zonneboiler gebruik je voor het warme tapwater en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je stookt aanzienlijk minder gas, maar je gaat wel meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan op basis van zonnepanelen worden gegenereerd. Daarnaast zijn er meer milieuvriendelijke alternatieven beschikbaar. Perfect in combinatie met de zonneboiler installatie met als effect een gasvrije woning in Vragender!

 • Een warmtepomp: haalt energie via de buitenlucht of bodem.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een sfeervolle verwarming zonder gas. Je stookt op houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • Infrarood panelen: geeft aangename stralingswarmte naar een specifiek gebied in de woning. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: een volledig gasvrije woning. Toevoer restwarmte uit processen van bijv. plaatselijke bedrijven. Niet overal beschikbaar.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!