Zonneboiler Lievelde

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Zoek jij een zonneboiler in Lievelde? Door middel van een zonneboiler systeem genereer je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bezuinigt grofweg de helft van de energiekosten voor warm water. Deze milieuvriendelijke installatie komt tot stand door 2 zaken: een vacuümbuis/vlakke plaat zonnecollector en het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. Middels zonneboilerrevolutie.nl check jij actuele adviezen over een zonneboiler kopen in Lievelde.

zonneboiler systeem installeren in 7137

 • Een zonneboiler is een slimme manier om je eigen sanitare water op te warmen.
 • Kosten: Ga uit van ongeveer €3400.
 • De subsidies lopen op tot €1000.
 • Een gemiddeld gezin in Oost Gelre stookt 1520 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 19%. Dit betekent een forse besparing van wel €140 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Postcode7137
Netnummer0544 (+31544)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een zonneboiler installateur in Lievelde vergelijken

Een steeds groter deel van de jaarlijkse energiekosten heeft te maken met gasverbruik. Voor de centrale verwarming en voor warm water om te douchen. Wil jij ook besparen met een goedkope zonneboiler? Voorkom een kater achteraf, en kies altijd een betrouwbare zonneboiler installateur in Lievelde! Door gebruik te maken van onze vergelijker tref je verrassend eenvoudig een goede installateur werkzaam in jouw omgeving. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Oost Gelre. Of benader de website kvinl.nl voor een database met competente installateurs in de regio. In onderstaande box achterhaal je belangrijke zaken.

 • Probeer minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je in ieder geval een idee van de prijzen.
 • Kijk verder dan alleen prijs. Zo’n systeem moet een levensduur van minimaal 15 jaar hebben.
 • Bekijk ook verhalen van andere klanten en certificering. Onder andere Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, VCA, Sterkin.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector (vlakke plaat of vacuümbuis) maakt gebruik van de zon als energiebron om water op te warmen. Dat werkt op de volgende manier: In de zonnecollector zit een buizensysteem met daarin vloeistof. Door middel van warm zonlicht kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Via het gesloten systeem pompt de installatie de opgewarmde vloeistof een warm-water buffervat. In de koudere maanden wordt de noodzakelijke warmte niet gehaald. In dat geval hebben we dan een naverwarmer (de HR-ketel).

Kan ik mijn zonneboiler koppelen aan mijn CV-ketel?

Gaat jouw voorkeur uit naar de zonneboilercombi? Ook dat kan. De dergelijke zonneboiler combiketel is een combi van een HR-ketel met NZ-keurmerk en zonneboiler. Dit systeem zorgt voor warm tapwater en aangename temperaturen (CV). Dit milieuvriendelijke systeem wordt gevormd door een pomp, zonnecollectoren, een groot voorraadvat en een geïntegreerde cv brander. Een gebrek aan zonnewarmte? In dat geval vult de CV-brander het gat op. Bovenal interessant voor grote woningen met vloerverwarming / lage temperatuur radiatoren.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor huishoudens die veel warm water gebruiken. Vanwege lage aanschafprijzen, ISDE subsidie, een mooie besparing op energiekosten en minder uitstoot van CO-2 dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Lievelde. Zo’n systeem werkt ook uitstekend in combinatie met een slimme warmtepomp en zonnepanelen.

Hoeveel ruimte is er noodzakelijk?

Allereerst moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De vlakke plaat / vacuümbuis collectors zijn 2 – 5 m2 groot, dit kunnen de meeste daken wel kwijt. Zo blijft er ruimte over voor zonnepanelen. Voorkom dat beide in elkaars schaduw komen. Daarnaast heb je ruimte nodig voor het buffervat voor warm tapwater. Deze zijn al gauw 1,20 bij 0,6 meter. Op dit ogenblik kan men ook kiezen voor het voorraadvat voor heet water (buffervat) geïntegreerd achter het dak.


Prijs van een zonneboiler oktober 2022

De recente kosten zonneboiler Lievelde komen gemiddeld uit tussen €2650 en €3400, waarbij installatie is inbegrepen. Het systeem kan worden gebruik voor gemiddeld 20-30 jaar. Het totale kostenplaatje komt tot stand door het aantal zonnecollectors, de inhoud van het buffervat t.b.v. verwarmd water, de plaatsingskosten en onderhoud. Middels de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) wordt je gecompenseerd met een stukje subsidie. Op onze website vind jij meer details.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
Hieronder check je voor verscheide situatiesde kostprijzen en besparing op jaarniveau. Hoe meer warm water jullie gezin verbruikt, hoe korter de terugverdientijd. Gemiddeld gezien is het verbruik standaard 50 liter p.p. per dag. We hanteren standaard: een 4-koppig gezin bespaart 50% van de energiekosten voor warm water. Je komt uit op €170 op jaarbasis (gasprijzen oktober 2022). Men verwacht dat gas duurder wordt, de kans is groot dat de besparing over 3 jaar nog ruimer is.

Inhoud voorraadvatAantal collectorenGeschatte kosten Besparing p/jaar
100 liter1€2.100 – €2.550€55
100 liter2€2.850 – €3.075€95
200 liter2€3.125 – €3.825€120
300 liter3€4.450 – €5.350€190
zonneboiler-kopen-lievelde

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonlijke gegevens

  In de basis zijn dit naam + contactgegevens (mail en evt. telefoon). Belangrijk, want zo weten we naar wie de benodigde info verzonden mag worden. Wat volgt is een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Gas- en elektriciteitsverbruik invullen

  Het is van belang om na te gaan hoeveel elektriciteit + gas er op het adres wordt gebruikt. Op basis van deze data kan de installateur een beter voorstel doen.

 3. Huistypering

  Eigenschappen van de woning ingeven. Je kunt denken aan de grootte en leeftijd woning / mate van isolatie. Goed om te noemen is ook het soort dak (schuin of plat) en de beschikbare dakruimte.

 4. Beschrijf de noodzaak

  Hoe wil je dat het systeem gaat werken? Kijk je allereerst echt alleen naar een zonneboiler aanbieding, of misschien een combinatie met zonnepanelen en ketel? Geef aan of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en druk op verstuur. Jij krijgt zeer binnenkort een gespecificeerde offerte bij een zonneboiler monteur in Lievelde (onderhoud & montage).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Zit er subsidie op een zonneboiler?

Vanaf 2016 is er de Investeringssubsidie duurzame energie. De tegemoetkoming vanuit de overheid werd jaren geleden verbreed. Elke bewoner die een zonneboiler-systeem wil plaatsen, kan vragen om een vergoeding. Op de website van RVO staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met beschikbare modellen. Alle apparaten die benoemd worden zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies liggen tussen de €625 tot wel €1575. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De zonneboiler is na 1 januari 2016 gekocht en er is een bewijs van betaling
 • Een half jaar na aankoop is de zonneboiler geplaatst

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Lievelde

 • Clima XL BV (Quantum All-in One Duo 300), vermogen 1328 [KW], €903 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG200CS1ww2xPro18), vermogen 3111 [KW], €2115 subsidie.
 • Vaillant (VPS 800 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 2020 [KW], €1374 subsidie.

Naast de landelijke subsidie geeft de gemeente Oost Gelre mogelijkerwijs een speciele lening. Bekijk www.oostgelre.nl voor aanvullende info of vraag een zonneboiler offerte Lievelde aan.

Een totaalsysteem met boiler en zonnepanelen?

Is je dak groot genoeg? In dat geval is zonnepanelen met een zonneboiler combineren een perfecte keuze. De zonneboiler regelt het warme water om te douchen en koken en zorgt voor aangename (CV) temperaturen (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar je verbruikt wel meer stroom. Stroom kan worden opgewekt met zonnepanelen. Mogelijk zijn er nog andere ‘groene’ alternatieve bronnen. Deze werken goed samen met een zonneboiler installatie wat resulteert in een gasvrije woning in Lievelde!

 • Warmtepomp: ontneemt warmte uit o.a. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel & Pelletketel: zonder gas toch een warme woning. Het systeem draait op speciale houtpellets. Er zijn opties om er een complete CV installatie mee te vervangen.
 • Infrarood panelen: faciliteert warmte middels straling op een specifieke plek in het huis. Geschikt voor lokale verwarming.
 • Stadsverwarming: CV installatie en warm tapwater zonder gasgebruik. Het warmtenet maakt slim gebruik van restwarmte van o.a. lokale industrie. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!