Zonneboiler Rietmolen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op een zonneboiler in Rietmolen? Door middel van een zonneboiler systeem heb je gratis warm water van het duurzaamste soort. Je bespaart grofweg de helft op je kosten voor warm water. Het systeem wordt opgebouwd door twee onderdelen: een zonnecollector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Door gebruik te maken van deze pagina lees jij praktische info over een zonneboiler kopen in Rietmolen.

zonneboiler systeem installeren in 7165

 • Een zonneboiler is een interessante manier om een groot deel van het warme water zelf aan te maken.
 • Reken op gemiddelde kosten van €3000.
 • De subsidies lopen op tot €1250.
 • Een standaard woning in Berkelland verbruikt 1610 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 16%. Dit draait uit op een flinke geldbesparing van wel €155 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7165
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een zonneboiler installateur in Rietmolen vergelijken

Een steeds groter deel van onze energierekening is puur gasverbruik. Voor de verwarming en voor warm water om te wassen en douchen. Besparen op jouw gasverbruik met een goedkope zonneboiler? Voorkom gedoe, en ga in zee met een betrouwbare zonneboiler installateur in Rietmolen! Geholpen door de zonneboiler-vergelijker achterhaal je snel een competente installateur die actief is in jouw plaats. Ook kun je info verkrijgen via het speciale Energieloket van de gemeente Berkelland. Of klik door naar de website echteinstallateur.nl voor informatie over goede installateurs in je omgeving. Verderop check jij belangrijke zaken.

 • Vraag altijd 2 of meer offertes op. Dit geeft inzicht in de huidige marktprijzen .
 • Ga niet perse voor de laagste prijs. Een dergelijk systeem moet namelijk wel 15 tot 20 jaar meegaan.
 • Vraag ook om ervaringen van anderen en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan Solar Keymark, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie, VCA, KviNL, Zonnekeur.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

Een speciale zonnecollector maakt gebruik van de warmte van de zon en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Beschrijving van de werking: In de zonnecollector zit een speciale vloeistof. Via warm zonlicht kan deze temperatuur oplopen tot liefst 90 graden. Door het gesloten systeem gaat de warme vloeistof naar het buffervat. In het najaar zal het systeem niet warm genoeg worden. In dit scenario is er de naverwarmer (doorsnee verwarmingssysteem / ketel).

Zonneboiler combineren met CV-ketel, is dat mogelijk?

Zoek jij een zonneboilercombi? Dat is mogelijk. Deze zonneboiler combiketel is een combinatie van een gewone HR-ketel en een zonneboiler. Dit product regelt heet water in huis en een warme woning. Het systeem bevat o.a. zonnecollectoren, geïntegreerde cv brander, een pomp en een buffervat. Een periode met weinig zonlicht? In zo’n geval is de CV-brander nodig. Met name interessant voor grotere huizen met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Kan deze investering relevant zijn voor mij?

Zo’n zonneboiler rendeert het beste voor families die relatief veel warm water gebruiken. Vanwege beperkte aanschafkosten, RVO subsidie, de potentiële gasbesparing en beperkte CO-2 uitstoot gaan steeds meer mensen over tot een zonneboiler plaatsen in Rietmolen. Een zonneboiler is goed te combineren met een warmtepomp met zonnepanelen.

Heb ik genoeg ruimte?

Uiteraard is het belangrijk dat er zonnecollectors op het dak passen. De vacuümbuis of vlakke plaat collectors variëren van 3 tot 6 m2, dat valt dus best wel mee. Zonnepanelen kunnen gelegd worden op de vrije meters. Het is belangrijk dat de panelen en/of collectors niet in de schaduw staan. Uiteraard moet er ruimte zijn voor een warm-water voorraad buffersysteem. De omvang van zo’n vat ligt tussen de 80 en 300 liter. Op dit moment kan men ook kiezen voor het buffervat voor warm tapwater verwerkt op het dak.


Prijs van een zonneboiler september 2022

De actuele kosten zonneboiler Rietmolen liggen tussen de €2750 en €3850, waarbij installatie is inbegrepen. Het product hoort mee te gaan voor maximaal 30 jaar. De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de zonnecollectors, de grootte van het buffervat, en installatie + onderhoudskosten. Door gebruik te maken van ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) profiteer je van een royale subsidie. Hierna bekijk jij meer details.

Welke besparing kan ik realiseren met een zonneboiler?
In de onderstaande weergave tref je voor diverse gevallen de kostprijs en een indicatie van de besparing. Hoe hoger je verbruik van het warme water, dan stijgt het rendement. Een regulier huishouden verbruikt standaard 50 liter p.p. per dag. De stelregel is: een gezin van 4 personen bespaart de helft van de energiekosten voor warm water. Dat resulteert in €105 per jaar (gasprijzen september 2022). In principe wordt gas nog duurder, wat betekent dat de besparing nog verder stijgt.

Inhoud buffervatHoeveelheid collectorenGemiddelde kostenBesparing p/jaar
100 liter1€2.400 – €2.600€65
100 liter2€2.900 – €3.000€100
200 liter2€3.150 – €4.000€110
300 liter3€4.525 – €5.100€160
zonneboiler-kopen-rietmolen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  In de basis zijn dit adres en contactgegevens. Zodanig weten we naar wie de specificaties aangeleverd kan worden. Je ontvangt een offerte van een installateur uit de buurt.

 2. Specificeer jouw energieverbruik

  Het is essentieel om een indicatie te hebben van hoeveel elektra & gas er op het adres wordt gebruikt. Via het verbruik kan het betreffende bedrijf een beter voorstel doen.

 3. Type huis

  Wat voor soort huis heeft u. Bijvoorbeeld de omvang en staat van isolatie. Goed om te noemen is ook wat voor soort dak de woning heeft en het oppervlakte van het dak in M2.

 4. Geef duidelijk aan wat u wilt

  Wat moet er exact voor installatie komen? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of misschien met een totaaloplossing met zonnepanelen en een gasketel? Beschrijf ook of er ook andere duurzame energiebronnen in de woning zijn (relevant is bijvoorbeeld een warmtepomp).

 5. Vergelijk offertes

  Geef – indien relevant – opmerkingen door, en verzend het formulier. Er volgt snel een offerte op maat bij een zonneboiler monteur in Rietmolen (montage en onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

Per 2016 is er de ISDE-subsidie. Deze subsidie werd twee jaar geleden verhoogd. Iedere woningeigenaar die een zonneboiler-systeem laat installeren, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl download u een apparatenlijst met daarop alle systemen. Alle merken die hierop staan zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies schommelen tussen de €400 tot wel €1350. Er zijn een aantal mitsen en maren:

 • De subsidie vraag je pas na installatie aan
 • De installatie is aangeschaft na 1 januari 2016 en de factuur moet op je naam staan
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop geplaatst zijn

Rekenvoorbeelden van zonneboiler subsidie in Rietmolen

 • Zizon (4x VLP-Blue + 1x ZO500), vermogen 3192 [KW], €2171 subsidie.
 • 2-improve energy (HYG800CS1ww2xPro18), vermogen 3232 [KW], €2198 subsidie.
 • Vaillant (VPS 2000 VPM 20 2 x VFK 155 H), vermogen 2068 [KW], €1406 subsidie.

In aanvulling op de welbekende ISDE-subsidie van het RVO faciliteert de gemeente Berkelland een speciale duurzaamheidslening of regeling. Doorzoek www.gemeenteberkelland.nl voor alle ins- en outs of vraag een zonneboiler offerte Rietmolen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is je dak groot genoeg? Dan de zonneboiler met zonnepanelen combineren echt een prima optie. De zonneboiler zorgt voor warm water uit de kraan en voorziet in de verwarming van de woning (voor het laatste is een zonneboilercombi nodig). Je gaat veel minder gas verbruiken, maar aan de andere kant stijgt je stroomverbruik. Deze stroom kan je relatief goedkoop zelf opwekken met zonnepanelen. Eveneens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Rietmolen!

 • Warmtepomp: wint energie uit bijv. de lucht of stromend water.
 • Pelletkachel / Pelletketel: een milieuvriendelijke gasloze verwarming. Verbranding vindt plaats met houtpellets. Kan functioneren binnen het CV systeem.
 • Infrarood panelen: bereikt met stralingswarmte een afgebakende plek in huis. Prima als bijverwarming.
 • Stadsverwarming: volledig van het gas af. Maakt gebruik van restwarmte van o.a. plaatselijke bedrijven. Helaas niet in heel Nederland mogelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!