Zonneboiler Zutphen

ZONNEBOILER VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar een zonneboiler in Zutphen? Aan de hand van een zonneboiler systeem heb je in de zomer gratis warm water. Je bezuinigt plusminus de helft van de energiekosten voor warm water. Dit duurzame systeem komt tot stand door 2 delen: de zonnecollector en het buffervat t.b.v. verwarmd water. Middels deze pagina doorzoek je samengestelde toelichtingen over een zonneboiler kopen in Zutphen.

zonneboiler systeem installeren in 7201

 • Een zonneboiler is perfect om jouw sanitaire water gratis te verwarmen.
 • Prijsindicatie gemiddelde set: €3400.
 • De subsidies lopen op tot €950.
 • Een gemiddeld gezin in Zutphen stookt 1300 M3 gas. Dankzij een zonneboiler kan dit worden gereduceerd met 15%. Dit houdt in een interessante besparing van +/- €85 per jaar.

ProvincieGelderland
GemeenteZutphen
Postcode7201
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31300 M3
Stroomverbruik kWh2560 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Een zonneboiler installateur in Zutphen vergelijken

Het belangrijkste deel van van onze maandelijkse energiekosten wordt teweeggebracht door het gasverbruik. Om ons huis te verwarmen, en voor warm water om te douchen. Lijkt het jou wat, zo’n goedkope zonneboiler? Kies voor zeker, en selecteer een vakbekwame zonneboiler installateur in Zutphen! Middels onze vergelijker tref je moeiteloos een erkende installateur uit de buurt. Je kunt ook navraag doen bij het Energieloket dat is opgezet door de gemeente Zutphen. Of bezoek echteinstallateur.nl voor een schema met competente installateurs in je omgeving. Bijgaand achterhaal je nog wat adviezen.

 • Ga niet blind voor 1 aanbieder, maar vraag meerdere offertes op. Zo heb je vergelijkingsmateriaal.
 • Goedkoop is niet altijd beter. Een dergelijk systeem wordt geacht om 20 jaar mee te gaan.
 • Bekijk ook recensies en vraag of het bedrijf is gecertificeerd. Je kunt denken aan VCA, Solar Keymark, KviNL, Zonnekeur, Stichting Garantiefonds Zonne-Energie.

Prijzen vergelijken

De beste zonneboiler aanbiedingen inclusief installatie?


Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector maakt gebruik van de zonnewarmte en vertaalt dit naar bruikbaar warm tapwater. Dat werkt op de volgende manier: De zonnecollector bevat een speciaal soort vloeistof. Aan de hand van zon warmte kan de unieke vloeistof wel 90 graden warm worden. Middels het leidingsysteem wordt deze warmte overgebracht naar het buffersysteem t.a.v. warm-tapwater. In de herfst en winter is de werking niet optimaal. Dan springt de naverwarmer bij (de HR-ketel).

De CV-ketel combineren met mijn zonneboiler, kan dat?

Liever een zonneboilercombi? Ook dat kan. Een zonneboiler combiketel is een samenwerking tussen een zonneboiler en een moderne HR-ketel. Dit milieuvriendelijke systeem wordt gebruikt voor je watervoorziening en een warme woning. Het product bevat o.a. geïntegreerde cv brander, een groot voorraadvat, zonnecollectoren en een pomp. Is er (in de winter) weinig zon? In dat geval vult de CV-brander het gat op. In de eerste plaats relevant voor gezinnen met 4 personen of meer met vloerverwarming als hoofdverwarming.

Hoe aantrekkelijk is deze investering?

De zonneboiler is aantrekkelijk voor woningen met een hoog warmwater-gebruik. Wegens interessante aanschafprijzen, overheidssubsidie, een interessante besparing en gereduceerde CO-2 uitstoot dienen veel mensen een aanvraag in voor een zonneboiler plaatsen in Zutphen. Deze oplossing is goed te combineren met een speciale warmtepomp met zonnepanelen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

In de eerste plaats moet er voldoende gelegenheid zijn zonnecollectors te plaatsen. De collectors (ook wel heat pipes genoemd) wisselen in grootte van 2 tot 5 m2, in de regel is dit dan ook geen probleem. De vrije ruimte kan benut worden voor zonne-energie panelen. Controleer goed of er niets in de schaduw staat. In aanvulling daarop moet je rekening houden met het buffervat t.b.v. verwarmd water. Deze is tussen de 80 en 300 liter groot. Momenteel zijn er systemen met een warm-water buffervat die op de daken worden gemonteerd.


Prijs van een zonneboiler juli 2024

De meest recente kosten zonneboiler Zutphen liggen tussen de €2750 en €4150, met installatie. Dit product gaat normaal gesproken mee voor gewoonlijk 25 jaar. De feitelijke prijs wordt gebudgetteerd middels de grootte van de zonnecollectors, de eigenschappen van het voorraadvat, het onderhoud en de installatie prijzen. Via de ISDE (investeringssubsidie duurzame energie) heeft u wellicht recht op een stukje subsidie. Als je iets verders scrollt vind jij meer specificaties.

Hoeveel gas en euro bespaar ik met een zonneboiler?
In het volgende overzicht vind je voor velerlei voorbeeldsituaties de kostprijzen en een raming van de potentiële besparing. Naar gelang je meer warm water verbruikt, hoe meer je netto gaat besparen. Een doorsnee gezin verbruikt circa 50 liter p.p.p.d. In principe is het zo: een familie met 4 personen bespaart de helft op je energieverbruik voor warm water. Dit is circa €105 per jaar (energieprijzen juli 2024). De prijs van aardgas neemt toe, de besparing kan over 5 jaar dus nog veel hoger uitvallen

Inhoud voorraadvatAantal collectorenVerwachte prijsJaarlijkse besparing
100 liter1€2.250 – €2.600€60
100 liter2€2.750 – €3.000€90
200 liter2€3.150 – €3.950€130
300 liter3€4.600 – €5.250€175
zonneboiler-kopen-zutphen

Zonneboiler installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Denk aan naam, adres + contactgegevens. Zodanig is het voor ons duidelijk naar wie de benodigde info aangeleverd moet worden. Binnen een week krijg je een offerte van een regionaal/lokaal installatiebedrijf.

 2. Energieverbruik bepalen

  Het is makkelijk om inzicht te hebben in hoeveel stroom en gas het huis per jaar nodig heeft. Aan de hand van deze gegevens kan de vakman bepalen welke installatie geschikt is.

 3. Huistypering

  Vertel ons wat meer over de woning. Wat belangrijk is zijn de omvang en leeftijd woning / mate van isolatie. Wat we ook graag willen weten is te benoemen wat voor soort dak u heeft en welke ruimte er op het dak beschikbaar is.

 4. Maak uw vraag tastbaar

  Waar ben je precies naar op zoek? Wil je een prijsopgaaf voor puur een zonneboiler aanbieding, of wellicht een combi met ketel en zonne-energie? Omschrijf daarnaast of er ook andere duurzame energiebronnen geplaatst zijn (denk aan zaken zoals een warmtepomp).

 5. Vraag offertes aan

  Vul opmerkingen in het betreffende veld in, en klik op versturen. U krijgt binnen afzienbare tijd een duidelijke offerte via een zonneboiler monteur in Zutphen (montage & onderhoud).


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


Hoeveel subsidie ontvang ik?

De Investeringssubsidie duurzame energie is in 2016 ingegaan. Deze werd in 2017 verder verruimd. Iedereen die een zonneboiler-systeem op het dak wil, kan het aanvraagformulier indienen. Op RVO.nl staat een totaaloverzicht (apparatenlijst) met daarop alle systemen. Alle apparaten die staan op deze lijst zijn geschikt voor aanvraag van subsidie. De subsidies lopen al gauw op van €950 tot wel €1250. Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Subsidie mag aangevraagd worden na de plaatsing
 • Systeem is gekocht na 1 januari 2016 en het adres komt overeen met de factuur
 • De zonneboiler moet 6 maanden na aankoop worden geïnstalleerd

Diverse ideeën voor zonneboiler subsidie in Zutphen

 • 2-improve energy (HYG200CS1ww1xPro24), vermogen 1954 [KW], €1329 subsidie.
 • Econo (S18HPCPC-200-2), vermogen 1700 [KW], €1156 subsidie.
 • HRsolar (Hrs300/1,6), vermogen 948 [KW], €945 subsidie.

Behalve de welbekende ISDE-subsidie van het RVO verstrekt de gemeente Zutphen mogelijkerwijs een speciele lening. Surf naar www.zutphen.nl voor een compleet beeld of vraag een zonneboiler offerte Zutphen aan.

Combineer een boiler met zonnepanelen

Is er plek genoeg op het dak? In een dergelijke situatie is zonnepanelen met een zonneboiler combineren de moeite waard. De zonneboiler warmt water op voor in de keuken en badkamer en voorziet in de verwarming van de woning (dit laatste alleen bij een zonneboiler-combi). Je verbruikt nu een stuk minder gas, hoewel je stroomrekening weer iets stijgt. Elektriciteit kan worden opgewekt met zonnepanelen. Tevens zijn er nog allerlei duurzame warmtebronnen. Ook uitstekend te combineren met een zonneboiler installatie met het oog op een gasvrije woning in Zutphen!

 • Warmtepomp: onttrekt energie uit bijvoorbeeld bodembronnen en lucht.
 • Pelletketel & Pelletkachel: duurzaam verwarmen zonder gas. Je gebruikt daarvoor speciale houtpellets. Een pelletketel kan de huidige HR-ketel volledig vervangen.
 • LT Infrarood warmtepanelen: verwarmt d.m.v. stralingswarmte een klein gedeelte van een kamer. Kan alleen als hoofdverwarming worden gebruikt bij zeer goede isolatie.
 • Stadsverwarming: warm water en verwarming zonder gebruik van gas. Restwarmte in samenwerking met bijv. plaatselijke bedrijven. Deze optie is niet overal toegankelijk.

Offerte aanvragen?

Een goedkope boiler voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente